Kurban eti, sebzeler ya da kurubaklagiller ile bir et yemeği olarak ya da yanında salata ile tüketilebilir. Kırmızı et, C ve E vitamini içermediği için soğan, domates, biber, sarımsak, maydanoz, kabak gibi sebzeler ile daha vitaminli hale getirilebilir.Et yemeklerine çeşitli sebzelerin katılması demir emilimini de arttıracaktır. Gün içerisinde ve et yemeklerinden önce su içmek ve yemeğin yanında bol salata tüketmek bayram boyunca yavaşlayan metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olur. Bir porsiyon büyüklüğünde et yemeğinin yanında 4-5 yemek kaşığı zeytinyağlı biryemek de tüketilebilir.Et yemeklerinin yanında isteğe bağlı olarak 4-5 kaşık bulgur pilavı ya da 1-2 dilim tam tahıllı ekmek tüketilmesi uygundur.
Kurban eti, küçük parçalar ya da kıymaolarak saklanırsa vitamin kayıpları daha az yaşanır. Kurban eti yağlı kağıt ya da buzdolabı poşetleri içinde buzdolabında en fazla 3-4 gün, derin dondurucuda ise -18 derecede en fazla 3-4 ay süre ile saklanmalıdır.Dondurulan etler asla oda sıcaklığında çözdürülmemelidir.Etler bir gün öncesinden ya da akşam kullanılacaksa sabahtan buzdolabına alınmalı ve buzdolabında bekletilerek çözdürülme sağlanmalıdır. Hızlı bir şekilde çözdürme ihtiyacı varsa mikrodalga kullanılabilir. Çözdürülen etler tekrar dondurulmamalıdır. Besin zehirlenmelerinin en önemli sebebi tekrar dondurulan etlerdir.
3 adet orta boy kabak250-300 gram kuşbaşı et2 adet orta boy domates1 büyük boy soğan1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı pul biber1 çay kaşığı nane1 çay kaşığı karabiber1 su bardağı ılık suTarif:Etleri tencerede kendi yağında iyice kavurun artı bir yağ eklenmesine gerek yoktur. Üzerine minik dilimli soğanları, domatesiekleyin ve ardından irice doğranmış kabakları ilave edin. Hafif diriliği giden kabaklara su ve baharatları ekleyin ve kısık ateşte bir süre pişirin.Afiyet olsun.