Kurban eti, küçük parçalar ya da kıymaolarak saklanırsa vitamin kayıpları daha az yaşanır. Kurban eti yağlı kağıt ya da buzdolabı poşetleri içinde buzdolabında en fazla 3-4 gün, derin dondurucuda ise -18 derecede en fazla 3-4 ay süre ile saklanmalıdır.Dondurulan etler asla oda sıcaklığında çözdürülmemelidir.Etler bir gün öncesinden ya da akşam kullanılacaksa sabahtan buzdolabına alınmalı ve buzdolabında bekletilerek çözdürülme sağlanmalıdır. Hızlı bir şekilde çözdürme ihtiyacı varsa mikrodalga kullanılabilir. Çözdürülen etler tekrar dondurulmamalıdır. Besin zehirlenmelerinin en önemli sebebi tekrar dondurulan etlerdir.
3 adet orta boy kabak250-300 gram kuşbaşı et2 adet orta boy domates1 büyük boy soğan1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı pul biber1 çay kaşığı nane1 çay kaşığı karabiber1 su bardağı ılık suTarif:Etleri tencerede kendi yağında iyice kavurun artı bir yağ eklenmesine gerek yoktur. Üzerine minik dilimli soğanları, domatesiekleyin ve ardından irice doğranmış kabakları ilave edin. Hafif diriliği giden kabaklara su ve baharatları ekleyin ve kısık ateşte bir süre pişirin.Afiyet olsun.