Yer fıstığı içindeki E vitamini, çinko, magnezyum ve niasin beyin aktivitesini destekler. E vitamini, özellikle yaşlı insanlar için hafızayı artırır. Alzheimer hastalığını azaltmaya yardımcı olduğu bulunmuştur.
Harika bir egzersiz öncesi ve sonrası fıstık ezmesi tüketebilirsiniz. Yağlar ve karbonhidratlar sizi tüm seans için yeterli enerjiyle dolduracaktır. Ayrıca kas sağlığında iyileşme açısından anahtar rol oynayan potasyum açısından da zengindir. Son olarak ağrıyan kasları ve krampları engelleyebilir.
Fıstık ezmesinin bir başka şaşırtıcı özelliği - diyabet riskini azaltabilir. Yer fıstığı çok fazla yağ içerir, ancak bunlar doymamış yağlardır ve sizin için sağlıklıdırlar. Glikoz ve insülin stabilitesini geliştirebilirler. Harvard Üniversitesi tarafından yapılan araştırmaya göre fıstık ezmesi tüketen kadınlar, daha önce hiç yemeyenlere kıyasla diyabet riskini %21 azalttığı sonucuna varıldı.
Potasyumun bir harika özelliği - kan basıncınızı düşürebilir. Bu etki, fıstıkların zengin olduğu bir başka element olan magnezyum ile desteklenir. Ancak tansiyon hastalarının fıstık ezmesini tuzsuz tüketmesi önerilir.
Fıstıklardaki triptofan adı verilen amino asit , uyku hormonu, melatonin ve mutluluk hormonu serotonini artırır. Sizi sakinleştirir, vücudunuzun süreçlerini yavaşlatır ve iyi bir gece uykusunu teşvik eder. Bu noktada yatmadan önce sadece 1 tatlı kaşığı fıstık ezmesi yemeniz yeterli olacaktır. Fazlasından uzak durmakta fayda var.