Kabakları iyice yıkayın, dilerseniz kabuğunu soymadan halka ya da uzun ince şeritler halinde doğrayabilirsiniz. Kızartma işleminin sonunda tüm bu emeklerinizin karşılığını en iyi şekilde almak için Kâğıt havlu rulosunu da yakınınızda tutun.
Bir kapta yumurta, süt, un, mısır unu, tuz ve karabiberi pürüzsüz kıvam alana kadar çırpmalısınız. Her şey hazır olduğunda boza kıvamında bir harç elde etmelisiniz.
Genişçe bir tavaya kızartma yağını koyun ve iyice kızmasını bekleyin. Kabak dilimlerini harca bulayıp yavaşça yağa bırakmalısınız. Altın sarısı renk alana kadar her iki tarafını da kızartmak önemlidir.
Kızaran kabakları kâğıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürmek onları hem daha çıtır hem de daha sağlıklı hale getirir. Böylece kızarmış kabaklardan daha az yağ almış olursunuz. Ancak kâğıt havlu ile yağını alırken kabakları ezmemeye dikkat etmelisiniz.
Yanında sarımsaklı yoğurt, acı sos ya da yoğurtlu tahinli dip sosla sunum yapabilir ve lezzeti ikiye katlayabilirsiniz. Kızarmış çıtır kabakların üzerine biraz nane ya da pul biber serperek tatlandırmak da harika sonuçlar verebilir.