Sadece cam ve çelik kullanın! Plastik kaplara yemek koymak vücudunuzu zehirliyor
Ertesi güne kalmış yemekler plastik saklama kaplarıyla kolaylıkla muhafaza edilebiliyor. Ancak yemekleri bu şekilde saklamak sağlığınızdan olmanıza da sebep olabiliyor. Tüm dünyada başlatılan çevreci hareketin yanında sağlığınız için de harekete geçin!
1

PLASTİK KAPLAR KANSEROJEN
Plastik üretiminde, ürüne işleme kolaylığı ve bazı özellikler kazandırılması için çok çeşitli katkı maddelerinin katılması zorunlu hale geliyor. Uzmanlara göre ise bu katkı maddelerinin insan sağlığı için toksik ve kanserojen etkileri olabiliyor.
2

SERAMİK KAP KULLANMAYIN
Seramik her ne kadar toprak kap olsa da bazılarında kimyasal maddeler de olabiliyor. Çatlak ya da sırlı yüzeyleri bozulmuş toprak kaplar, insan sağlığı için riskli olabilecek kaplar arasında. kalitesiz seramik kaplardan besine kurşun geçişi ve insanda kurşun zehirlenmesine neden olabilir.
3

TENEKE KUTULARDA ALÜMİNYUM DETAYI
Alüminyum, besinin asit ve alkali olmasından olumsuz etkilenir. Sirke, limon, domates vb. besinler alüminyumun çözülmesine neden olur ve besine karışır. Besinlerle alınan alüminyum ise kalsiyum, fosfor, magnezyum, demir gibi minerallerin vücuda olan yararlılığını azaltır.
4

SAĞLIKLI METAL KULLANIN
Paslanmaz çelik, dökme demir gibi malzemelerden yapılmış kaplar kullanmak sizin için sağlıklı saklama ve pişirme kabı amacına ulaşmış olmanız demektir. Alüminyum ve kalaylanmamış bakırdansa çelik ve demir tercih edilmelidir.
5
