imonlu su içerek sindirim sistemi hastalıklarına karşı önlem alabilirsiniz. Gün içinde içme suyunuza, bir iki dilim limon atıp içebilirsiniz. Yemeklerden sonra midede gaz oluşuyorsa, büyük bir bardak limonlu su, mideyi rahatlatır. Japonya’da sık tüketilen yeşil çay da yararlıdır. Kalp dostu ve sindirim dostu olan yeşil çay, bağırsakları rahatlatarak midede oluşan gazı yok edecektir.
Mide gazı yaşadığınız günlerde muhakkak tüketmelisiniz. Ananas tüketmek, mide şişkinliklerini azaltır. Özellikle de yüksek protein içeren yemeklerden sonra yenilen ananas, mide gazını önleyecek kadar etkilidir. Bilinen ve rahatsız eden alerjik olan gıdaları almamalıyız. Sigara ve alkol terkedilmelidir. Diyet uygulamasına ilaveten gaz giderici ilaçlar, bağırsak düzenleyici ilaçlar, kefir ve probiyotikler kullanılır.
Düzenli yürüyüş, karın ve bağırsak bölgesini harekete geçirerek, yemeklerden sonra sindirimi destelemek için hafif sporlar gibi yöntemleri de uygulamalıyız. Hardal tohumunu, yarım litre kaynar suyun içerisine iki kaşık hardal tohumu ekleyerek demleme yöntemiyle çayını içebilirsiniz. Metabolizmayı da hızlandırır. Stresten uzak durulmalı, gerekirse psikolojik destek alınmalıdır.