Likopen ise yoğun olarak domatesin kabuğunda bulunur. Kabuk ne kadar kırmızıysa domates o kadar likopen içerir.
Likopenin yüzde 80'ini salça, ketçap, domates suyu ve domates sosları sağlar. Pişirilmiş, kurutulmuş gibi işlenen domates genellikle taze domateslerden çok daha fazla likopen içerir.
Likopen cilt sağlığına iyi gelir ve kalp hastalıklarını önlemeye yardımcı olur. Yapılan araştırmalar likopenin kötü kolestorülü azaltmaya yardımcı olduğunu gösteriyor.
Aynı zamanda iltihaplanmayı önler, kan damarlarında koruyucu bir etki sağlayarak pıhtılaşma riskini de en aza indirger.
Yüksek miktarda likopen barındıran domates güneş yanıklarına karşı da koruma sağlayabilir.
Yapılan bir araştırmada 10 hafta boyunca her gün 16 mg likopen sağlayan 40 gram domates salçası, zeytinyağı ile birlikte tüketen kişiler %40 daha az güneş yanığı yaşadı.