Bal seçerken doğal olmasına ve ilave şeker içermemesine dikkat edin. Balı her türlü ev yapımı tatlıda kullandığınızda harika bir tad yakalayabilirsiniz. Yalnızca balla ilgili unutmamanız gereken nokta; ısı balın sağlıklı özelliklerini yok edebileceğinden her türlü ısıtma işleminden kaçınmalısınız.
Hindistan cevizi şekeri, hindistan cevizi çiçeğinden elde edilir. Tıpkı agave şurubu gibi hafif bir tada ve düşük glisemik indekse sahiptir.
Organik ve doğal hindistancevizi şekeri, esmer şekere göre iki kat daha fazla demir, dört kat daha fazla magnezyum ve on kat daha fazla çinko içerir. Ayrıca B vitaminleri de içerir.
Akçaağaç şurubunun kendine has bir kokusu ve hafif bir tadı vardır. Doku olarak baldan daha ince fakat agave şurubundan daha kalındır. Cam kapta doğru şekilde saklandığı takdirde uzun süre dayanır.
Yüksek düzeyde minerallere ve yüksek glisemik indekse sahiptir, bu nedenle şeker hastalarına tavsiye edilmez. Bir tarif için 1 bardak şeker gerektirdiğinde 3/4 bardak akçaağaç şurubu kullanabilirsiniz. Akçaağaç şurubunun kendine özgü tadı fındıklarla iyi gider ve granola yapımında kullanılabilir.