Fazla miktarda enerji içeceği tüketmek, kalp krizi veya ani kalp durması riskini artırabilir. Kafeine duyarlı olan kişilerde bu etkiler daha belirgin olabilir. Birçok enerji içeceği, yüksek miktarda şeker içerir. Yüksek şeker tüketimi ise kilo alımına ve obeziteye yol açar.
Enerji içecekleri, sinir sistemini doğrudan etkileyen kafein ve diğer uyarıcı maddeler içerir. Kafein, sinir sistemini uyardığı için enerjik hissetmenizi sağlar. Ancak yüksek dozlar, sinir, uykusuzluk, huzursuzluk ve anksiyete gibi problemleri beraberinde getirir.
Türkiye'de su ve çaydan sonra en sık tüketilen içeceklerden biri de koladır. Ancak asidik yapısı nedeniyle mide sağlığı için çok zararlıdır. Kalp sağlığını riske atan v sık tüketildiğinde ağır problemlere yol açan bu içecek oldukça tehlikeli.
Çiğ sütle yapılan peynir ve tereyağı, süt pastörize edilmediği için zararlı bakteriler içerebilir. Bu bakteriler arasında salmonella, listeria ve campylobacter gibi hastalıklara yol açan mikroorganizmaları içerir. Özellikle bağışıklık sistemi zayıf olan kişiler için çok risklidir.
Çiğ sütle yapılan peynir ve tereyağı, gıda zehirlenmesine yol açabilir. Gıda zehirlenmesi belirtileri arasında mide bulantısı, kusma, ishal, karın ağrısı ve ateş bulunur. Bu belirtileri yaşamamak için tükettiğiniz peynir çeşitlerine dikkat edin.