Yemek pişirmenin 10 önemli kuralı! Bu tüyolarla herkes şef gibi yemek yapabilir
Mutfakta harikalar yaratan biri olsanız bile yemek pişirmeye dair her zaman öğrenilecek çok fazla konu vardır. Bir yemeği pişirmenin onlarca tekniği vardır ve her biri farklı sonuç verir. İster mutfakta uzman olun ister yeni yeni yemek yapmaya başlamış olun birazdan bahsedeceğimiz 10 tüyoya ihtiyacınız var.
1

1- Sebze-meyveleri taze tutmalısınız
Yemek yaparken kullanacağınız sebze-meyveleri uzun süre saklamanın en iyi yolu, onları bir kağıt havluya ve ardından cam ya da plastik bir saklama kabına yerleştirmektir. Bu onların daha uzun süre taze kalmalarına yardımcı olacak.
2

2- Artıkları çöpe atmayın
Bitki sapları, havuç ve kabakların uçları gibi atık sayılan ürünler et sularının içinde kullanılabilir. Artıkları sonrasında yapacağınız bir yemek için değerlendirmek isterseniz buzdolabı poşetine koyup buzluğunuza kaldırabilirsiniz.
3

3- Kesme tahtanızı temiz tutun
Ahşap kesme tahtalarını temizlemenin en iyi yolu aslında tuz ve limon kullanmaktır. Tuzu tahtanın üzerine serpin ve sünger gibi yarım limonu ovalamak için kullanın. Oturmasını bekleyin ve ardından sıvıyı nemli bir havlu veya bezle ovalayın.
4

4- Limon tüyosu
Limon sıktıktan sonra limonun içindeki suyu aldığınızdan iyice emin olmalısınız. Limonu sıkıp çöpe atmak yerine 20 saniye kadar mikrodalgaya atıp içindeki özü tamamen çıkarıp kullanabilirsiniz.
5

5- Yumurta pişirmenin detayları
Konu yumurta pişirmeye gelince, pek çok yararlı püf noktası vardır. Haşlanmış yumurtalar için bir bir tüyo şu şekildedir: Kabuğu çıkarmanın en kolay yolu, haşlanmış yumurtayı bir kavanoz suya koymaktır. Haşlanan yumurtayı kavanoza koyup salladıktan sonra tüm kabuklarının kolayca soyulduğunu göreceksiniz.
6

6- Fındıkları kavurmak
Yemek ve tatlılarda kullanılan fındık gibi kuruyemişleri ve diğer tohumları fırında birkaç dakika kavurmak onların lezzetini daha iyi ortaya çıkaracaktır.
7

7- Balıkları ızgarada pişirin
Izgara balık çok lezzetli olsa da balık ızgaraya kolayca yapışabilme özelliği gösterir. Bu yüzden temizlemek için büyük bir çaba gerekir. Bunun yerine balıkları dilimlenmiş limonların üzerinde pişirseniz bu sorunu yaşamazsınız.
8

8- Köfteye buz küpü koyun
Köfte pişirmek de mutfakta ustalık isteyen noktalardan biridir. Ancak bazen bazı köfteler özellikle hamburger için olanlar pişerken kuruyabilir. Bunun önüne geçmek için köftenizin ortasına bir buz küpü koyup pişirmeyi deneyebilirsiniz.
9

9- Mikrodalganın içine bir bardak su koyun
Mikrodalgada bir şey ısıtıyorsanız ancak kurumasını istemiyorsanız yanına bir bardak su koyun. Bu nem, yemeğinizin bütünlüğünü korumaya yardımcı olacaktır.
10
