Evimizi kombinlemeyi ne kadar biliyoruz?

Haberin Devamı

Ev dekorasyonu da tıpkı kıyafet gibi kombinleri bir araya getirerek anlamlı hale geliyor. Ama genel olarak bu kombinleri yaparken herkesin zorlandığını görüyorum. En zorlanılan kombinlerin başında ise koltuklar geliyor. Mesela kapitoneli büyük koltuklarla gidip yine kapitoneli bir koltuğu takım yapmak en büyük yanlışlardan biri. Hem iki koltuğun birbirinden ayırt edilememesine yol açıyor hem de sıradanlığa davetiye çıkartıyor. Bunun yerine bir kapitoneli bir düz modelle ortak rengi yakalamak veya ton sürton renkleri kullanmak daha başarılı olacaktır.

Renk konusunda ise gri tonlarında bej ve ekru, kahve tonlarında ise krem, kirli beyaz renklerle takım oluşturabilirsiniz. Bunlara ilave etmek istediğiniz berjerleri ise ahşap ağırlıklı seçip kumaşlarını da iki koltuktan birinin renginde seçebilirsiniz. Ebatlar konusunda ise düşünmeniz gereken tek şey ise yaklaşık ölçüleri değerlendirmeniz.

Desenli kumaşları seçersek peki dediğinizi duyar gibiyim. Onda da en fazla birini desenli seçip içindeki tonlardan düz bir kumaşla diğer koltuğu kombinleyebilir böylelikle sadeliği koruyabilirsiniz. Koltuk konusu üzerinden bahsettiğimiz tüm kurallar evin genelinde de kullanılabilinir. Dolayısıyla kombin ve seçim konularını daha rahat halledebilirsiniz.

Gelelim mobilya konusuna… Mobilyaların hepsini ağaç/ahşap ürünleri kullanmak yerine lakeli ve mermer bir masayı yaşam alanınıza sokup bu ürünleri beraberce kullanabilirsiniz. Böylelikle tüm mobilyaları ağaç ağaç veya lake lake gibi kendini tekrarlayan malzemelerden kurtararak farklılaştırabilirsiniz. Mesela tv ünitesi, konsol ahşap; yemek masası, ahşap ayaklı ve yüzeyi mermer olabilir. Orta sehpa mikrobeton veya cam sehpa tercih edilebilir. Siyah mobilya kullanacaksanız, beyaz mobilyalarla kombinleyebilir, siyah metal aksesuarlarıysa cam sehpalarla birleştirebilirsiniz.

Mutfak köşeleri, bahçe ve balkonlarda yapacağınız kombinlerde ise özellikle sedir, masa ve sandalyeden şaşmayın. Sedirlerde kırlentler ve yastıklar karşısına koyacağınız sandalyelerle renkleriniz uyumlu olmalı. Hem farklı grupları bir araya getirmiş olacak hem de renk malzeme bütünlüğüyle görselliği tamamlayacaksınız. Bu yazımda bahsettiğim genel konumuz bir alanınızı tasarlarken küçük ayrıntılarla güzel kombinler oluşturabilmeniz. Bu sayede bir çok insanın tasarımcı kimlikleriyle, bilgileri dahilinde yarattığı alanlara hayran olmayacak tam tersi kendiniz bu mekanları yaratmış olacaksınız. Umarım bu bilgileri sevmişsinizdir ve sizlere yararlı olup evinize uygularsınız.