Aşk İnsanlar neden hep sonbaharda taşınır ki sanki?

İnsanlar neden hep sonbaharda taşınır ki sanki?

15.11.2012 - 13:46 | Son Güncellenme:

Sözde yeniye olan yolculuk esnasında verilen geçici de olsa rahatsızlık yüzünden pek çok hortlağı uyandırdığınızı sonradan fark ediyorsunuz.

İnsanlar neden hep sonbaharda taşınır ki sanki

Yaz sezonunu uygun bir ev arayarak geçirdikleri için mi? Zorlu hava şartları başlamadan yaşanayacak yeni sığınak telaşını dindirmek için mi bilinmez ama taşınma sezonu da başladı bile.

Haberin Devamı

yudum.sasmaz@milliyet.com.tr

Senelerdir farklı evlerin sonuna yamadım iyelik ekini, üst üste 3 sene oturamadım aynı evde, bu da bir hastalık muhakkak. Belki de kendime sıklıkla tanıdığım bir şans bu yeni başlangıçlar adına… ‘Tedbili mekanda ferahlık varmış” düsturunu ciddiye alanlardanım, ne mutlu bana!

Tabii yepisyeni bir hayata başlamak huzur vaat etse de önce buna layık olduğunuzu göstermek şart.

Mekan ve objelerle de ilişki kurulabileceğine inanan insanlardansınız, duygusal çalkantılar yaşayabilirsiniz taşınırken. Hele ‘alışmak sevmekten daha zor geliyor’sa yandınız…

Yine de kararınız kesin ise önce yeni evinizi bulacaksınız. Bu aşama gerçekten can sıkabiliyor, özellikle gösterdikleri bakımsız evlere istedikleri rakamları duyunca… Ben bir süre şansımı yoğun olarak zorlamayı tercih ediyorum.

Haberin Devamı

Sonra aradığımı bulduğumda ise ‘eskiyen’ evime döner ve sona bıraktığım bir ton ıvır zıvırı nereye sıkıştıracağıma dair farklı kombinasyonlar denerim. Fotoğraflar, mektuplar, incik cincik, aksesuar, oyuncak… Ve yine hiçbirini atamam! Ama her seferinde de bundan sonra her kibrit kutusuna manevi bir anlam yükleyip, üzerine bir de günün tarihini yazıp saklamayacağıma dair kendime söz veririm. Henüz tutmayı başaramadığım bir söz.

Nakliye sektörü delirmiş, yarım saat içinde tüm eşyalarım ambalajlanmış ve araca yüklenmişti. Herhangi bir müdahaleye gerek duymadan hazırlamıştı eşyalarım, üstelik yola çıkmaya çok da hevesli görünüyorlardı. İşte hayatimi ve yaşama alanımı taşıyordum yine…

Sözde yeniye olan yolculuk esnasında verilen geçici de olsa rahatsızlık yüzünden pek çok hortlağı uyandırdığınızı ise sonradan fark ediyorsunuz. Yeni raflara yerleştirmek üzere tozunu aldığınız eski bir kitabin ilk sayfasına yazılmış sözcükler düşüveriyor ayaklarınızın dibine… İşte o sahneye yağmurlu bir fon yakıştığı için insanlar hep sonbaharda taşınıyor belki de.

Yazarlar