Genel Sağlık İyi yapılmış bir burun estetiğini anlamanın püf noktaları

İyi yapılmış bir burun estetiğini anlamanın püf noktaları

11.03.2022 - 08:49 | Son Güncellenme:

Rinoplastiye karar verirken elbette amaç, çok güzel bir sonuçla taburcu olmak. Fasiyal Plastik Cerrah ve KBB Uzmanı Naser Dadaşzade, "İyi bir sonuç için alanında deneyimli bir cerrahın önemli. Aksi takdirde beklentilerinizi karşılamayan bir sonuçla karşılaşmanız mümkün olabilir" diyerek dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.

İyi yapılmış bir burun estetiğini anlamanın püf noktaları

Rinoplasti yani burun estetiği ameliyatı sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada da en çok tercih edilen estetik ameliyatların başında geliyor. İyi bir rinoplasti ameliyatında amacımız burnu yüzün geri kalanıyla dengelemek, sağlıklı nefes alımını sağlamak, estetik açıdan hoş bir burun oluşturmak ve daha fazlasıdır. Bu da derin bir bilgi birikimi, yetenekli eller ve estetik bir göz zevki gerektirir. Biz fasiyal plastik cerrahlara göre bu bileşenlerin sonucunda iyi yapılmış bir rinoplasti ortaya çıkar. Birinden biri eksik olursa sonu başarısızdır.

Haberin Devamı

Profilden ve yandan harika görünmeli

Burun estetiği ameliyatı estetik önceliklidir ve hedef iyi bir görünüm elde etmektir. Yani burnun, profilden ve karşıdan, kısacası her açıdan harika görünmesini isteriz.

Burun yeterli hacme sahip olmalı

Gözlerin ve dudakların ideal hatlara sahip olması gibi, burnun da uygun bir hacme sahip olması genç ve çekici bir görünüm elde etmemizde önemlidir. Aşırı belirginleştirilmiş bir burun, dikkati burna doğru çekebilir ve diğer yüz özelliklerini geri bırakır. Bu tercih etmediğimiz bir sonuçtur.

İyi yapılmış bir burun estetiğini anlamanın püf noktaları

Burun ucu köprüden biraz daha yüksektir

Diğer dikkat etmemiz gereken husus burun ucudur. Burun ucunu tanımlayan noktaların köprüden biraz daha yüksek olması gerekir. Rinoplastiden sonra, ucun aşağı doğru olmadığında emin olmak önemlidir. Yani sadece burnun üstünü düzeltmek yeterli olmaz. Burun ucu yüksekliği çok hafif olarak yer almalıdır.

Haberin Devamı

Aşırı rotasyon olmamalı

Bir rinoplasti, çok ve az arasında hassas bir denge içerir. Burun ucunun hafifçe yukarı kalkması gerekirken, burun hattında da rotasyon olmaması gerektir.

Burunda iyi vurgular

Yine burunda çekici vurguların varlığı iyi bir rinoplastiyi gösterir. Bu vurgular burun hattının toplamının estetik biçimde yüz ile orantılı dorsal estetik çizgiler olmasını gerektirir. Burnun kendi içinde her bir kısmı arasında yumuşak bir geçiş olmalıdır.

Görünür yara izi olmamalı

Burun ucunda bazen hastanın cildinin yapısına bağlı hafif iz olabilir. Normalde görülmeyecek kadar izsiz iyileşirler.

İyi yapılmış bir burun estetiğini anlamanın püf noktaları

Burun yüzü tamamlar

Daha küçük veya farklı şekilde bir burun arıyor olabilirsiniz. Ancak arzularınızı yüzünüzün geri kalanıyla doğal görünecek biçimde dengelemek asıl olandır. İyi rinoplasti, yüz hatlarına uyan bir burunla sonuçlanmalıdır.

Burun estetiği yapılırken diğer yüz özellikleri dikkate alınmalıdır. Burun oranları yüze uygun olmalıdır. Daha geniş bir yüz biraz daha geniş bir burun gerektirir ve bunun tersi de geçerlidir.

Burun düz görünmeli

İşlemden önce burnunuz eğri olsun ya da olmasın, işlem sonrası mümkün olduğunca düz olmalıdır. Burun hem profil hem de önden görünümde düz görünmelidir.

Haberin Devamı

Sağlıklı nefes

Burnumuzla ilgili tüm estetik kaygılar nedeniyle bazen asıl amacının nefes almamıza yardımcı olmak olduğunu unutuyoruz. İyi yapılmış bir rinoplastide, hasta sağlıklı biçimde nefes alıp verebilmelidir. Solunum fonksiyonu iyi çalışmıyorsa, o zaman iyi bir rinoplasti değildir. Kısaca iyi bir rinoplasti hastanın mutlu olduğu rinoplastidir. Hasta mutlu olursa doktorda mutludur.

Yazarlar