Kadın Hastalıkları Ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Gökçen Erdoğan

Kadın Hastalıkları Ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Gökçen Erdoğan

gokceneylul@gmail.com

Tüm Yazıları

Cinsel şiddet, isteğiniz dışında gerçekleşen, bedensel ya da ruhsal acı vererek yaşadığınız tüm cinsel deneyimleri ve girişimleri kapsar. Yani tecavüze uğramanız gün gibi ortada bir cinsel şiddet unsurudur ancak seksin ceza olarak verilmesi ya da cinsel açıdan aşağılanmanız, kötü hissettirilmeniz de cinsel şiddetin kayda değer biçimleridir.

Herhangi biri ki bu kişinin eşiniz olması, suçu suç olmaktan asla çıkarmaz, size aşağıda bahsedeceğim biçimde davranıyorsa cinsel şiddet uyguluyor demektir.

İstemediğiniz halde cinsel ilişkiye zorluyorsa, istemediğiniz bir pozisyonda ilişkiye girmeye zorluyorsa, itirazlarınıza rağmen ilişkiye devam ediyorsa, canınızı acıtıyor ve fark ettiği halde durmuyorsa, uyarıldığı halde acı vermekten vazgeçmiyorsa, uyuşturan herhangi bir madde kullandırarak sizinle ilişkiye girmeye çalışıyorsa, istemediğiniz yerlerde istemediğiniz yerlerinize rızanız dışında dokunuyorsa, seksi ceza ya da ödül gibi kullanıyorsa, başka kişilerle ilişkiye ya da seks işçiliğine zorluyorsa, rızanız dışında cinsel içerik paylaşıyor, izletiyor, dinletiyor ya da canlandırıyorsa, mahrem görüntülerinizi çekiyor ya da yayıyorsa, bedeninizi aşağılıyor ve kötü hissetmenize neden oluyorsa, başkalarıyla olan cinsel ilişkisine tanık olmaya zorluyorsa, hukuki olarak haklarınızı aramanızı ve bu ilişkiden ya da baskıdan kurtulmanızı üstüne basa basa öneririm.

Haberin Devamı

Ayrıca resmi biçimde tanımlanmamış, bugün bu yazıda aklıma gelmemiş ama sizin kendinizi cinsel yönden kötü muamele ve de baskı altında hissetmenizi sağlayan davranışlar kuvvetle muhtemel cinsel şiddet içeren davranışlardır. Bir seks işçisi olsanız da eş olsanız da cinsel şiddet, eşit derecede suçtur. Dolayısıyla suçlu hissetmeniz için hiçbir sebep yoktur. Önerim güvendiğiniz bir yakınınızdan destek almanız, mutlaka güvenlik birimlerine başvurmanız ve yalnızsanız bile cinsel şiddete maruz bırakan hakkında hukuken aksiyon almanız, bu ilişkiden, türü ne olursa olsun sıyrılmanızdır.

Kimse şiddeti hak etmez. Kimse cinsel şiddeti de hak etmez.