Kadın Hastalıkları Ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Gökçen Erdoğan

Kadın Hastalıkları Ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Gökçen Erdoğan

gokceneylul@gmail.com

Tüm Yazıları

G Noktası

Haz noktalarının en ünlüsü G noktasıdır. Bulamadıysanız bile adını duyduğunuzdan eminim. G noktasının isim babası Doktor Grafenberg'in tarif ettiği koordinatlar şöyle;

G noktası, vajina girişinin ortalama dört santimetre sonrasında, biz kadınlarda bulunan ve minimal ölçekteki bir prostat bezine benzeyen nokta. Kılcal damarların bolluğu sayesinde, bölge, vajinanın iç kısmının diğer noktalarına oranla bir nebze daha hassas. Ve bu noktaya temas edildiğinde orgazm bir hayli kolaylaşıyor.

G noktasının hikâyesi, nerdeyse 70 yıl kadar önceye dayanıyor. Alman asıllı jinekolog Dr. Ernest Grafenberg, Journal of Sexology dergisinde yayımlanan makalesinde, "G noktası" terimini ilk kez o yıllarda kullanır. Kadınların sadece klitoris yoluyla uyarlamayacağını, asıl orgazmın G noktasının uyarılması sonucu gerçekleşebileceğini; G noktası uyarılmış bir kadının kontrolden çıkmışçasına saatlerce coşkun bir biçimde seks yapabileceğini iddia eden Grafenberg, böylece bu netameli noktaya isim babalığı da yapar. Haliyle, G noktasının G'si, Grafenberg'in soyadından gelir.

Haberin Devamı

Vajinanın ön duvarı boyunca uzanan ve uyarıldığında ciddi bir haz doğuran bu noktanın günümüzdeki popülerliğine ulaşması ise, 1982 yılında Amerikalı ünlü seks terapisti Alice Ladas tarafından, Grafenberg'in makalesine atfen kullanılmasıyla gerçekleşir. G Noktan (G Point) adında bir kitap yazarak konuyu yeniden gündeme getiren Ladas, başımıza bela olacak bu erojen noktayı aklımıza böylece sokmuş olur. O tarihten sonra, modern kadın için kadınlığın onuru, G noktası üzerinden orgazm olmaktan geçmeye başlar... G noktasını bulmak da belki erkekliğin şanındandır ama erkek şanlı olmak değil tatmin olmak derdindedir ve kadınlar G noktaları keşfedilmemiş birer gizli hazine olarak kalır.

A Noktası

AFE (Anterior Fornix Erotic) bölgesi olarak bilinen bu bölge, rahim boynunun üstünde yer alan ve seks hayatınıza gerçekten renk katacak çok özel bir nokta. Vajinanın en dibinde yer alan ve hassas dokulardan oluşan bir bölge olarak tarif edilir. Bu bölgeyi doğrudan uyarmanın orgazma bağlı şiddetli büzülmeler oluşturduğunu belirtelim. Aynı zamanda bu bölgeye basınç uygulamak kişiyi ilişkiye hazır hale getirir; yani aradığımız ıslaklık hissi burada. Pek çoğumuzun muzdarip olduğu ve orgazm olmamıza çoğu zaman ket vuran kuruluk problemini A noktası çözüyor.

Haberin Devamı

A noktası, mesanenin ve rahim boynunun arasında, vajinanın en dip noktasına doğru, hassasiyeti son derece yüksek bir doku parçasıdır. Bu noktayı uyarmak için, uzun ince ve ucu yukarıya doğru kıvrık bir vibratör alabilirsiniz. Çünkü partnerinizin bu noktaya ulaşması biyolojik olarak pek de mümkün görünmüyor.

C Noktası

Onu tanıyorsunuz çünkü aslında bildiğimiz klitoris. Eskiye nazaran düşündüğümüzde erkekler klitorisle ilgili bilgilerini artırıp pratiklerini geliştirdiler, bu güzel haber. Zira 60 yaşında hala bir kez bile orgazm olamamış kadınlar varken zamanı ne kadar doğru kullanırsak o kadar iyi.

Klitorisi biliyoruz evet ama atladığımız bir şey var; o, sandığımızdan daha da büyük!

Haberin Devamı

Klitoris, vajinanın derinliklerinde yer alan keyfi bol bir bölge. Orgazmı kolaylaştıran ve keyifli kılan bu güzel C noktası, erkeğin de köprüden önce son çıkış kapısı. Hiçbir şeyi olduramasa onu oldurabiliyor, şükür!

Tam bir koordinat vermemiz gerekirse; klitoris, vajina girişinin üst kısmında ve vajinanın dış dudaklarının bir parçası. Unutmadan belirtelim, vajina girişi de klitorisin bir parçası. Bu da oldukça geniş bir alanı işaret ediyor. Alan geniş olunca işler kolaylaşıyor. Üstelik partneriniz sizi uyaramadıysa bile klitorisinize dokunarak kendinizi uyarabilir ve seksi daha da istediğiniz biçimde başlatabilirsiniz.

U Noktası

Biliyor musunuz uretranın U'su bu. İdrar yolunun yani. Pek cezbedici gelmese de böyle bakınca, farklı deneyimler için bir çıkış noktası adeta.

Tam olarak tanımlamak gerekirse; idrar yolu girişinin iki yanında bulunan duyarlı doku parçası. Buraya dokunulması tahminlerinizi zorlayacak kadar çok haz verir. Bana kalırsa sürprizin hası U noktasında. Bu noktayı tam olarak tespit etmek için, vajina girişinizin hemen üst kısmına bakmanız gerekir. Baktırmanız ya da. Tattırmanız, hazzı artırmanız, kafanızı zevke daldırmanız.

U noktasını en iyi şekilde uyarmak içinse, o bölgenin etrafında parmağınızla küçük daireler çizmeniz yeterli. Bazı kadınların bundan hiç haz almadıklarını, hoşlanmadıklarını da eklemek lazım. Bu noktalarla ilgili bilinmesi gereken en önemli şey şu aslında; birinde olmadı mı, diğerini dene. Vakit kaybetmeye gerek yok. Çünkü seçenek yok.

P Noktası

P noktasını bilmeyen çokça insan var. Oysa uyarılması kolay, hazzı büyük. Perineum denilen; vajina ve anüs arasında, pek çok sinir ucunun yer aldığı bir bölge olan P noktası, bulunması ve uyarılması en kolay olan bölgelerden biri.

Vajina girişinin sonuyla anüs başlangıcının arasında bulunan bu özel nokta ya da bölge, hem erkekler hem de kadınlar için son derece erojen ve uyarıcı bir yer. P noktası yardımıyla hazzın doruğuna çıkmanın sırrı ise erkeğin o bölgeye kuvvetlice bastırmasını istemek.

İstemek demişken hazır, istemenin seksteki yerine değinmeden geçemem. İstemek bir 'sonuca odaklanma' biçimidir. Beklemek ise 'sonucu umma' biçimi. Ateşli bir sevişme ise sonucu umulacak kadar hafif değil sonucuna odaklanılacak kadar ciddi iştir.

Bu harflerle ilgili son bir bilgi; partnerinizin, listelerde bulunmayan bir haz noktası olabilir. Literatüre girmemiş ya da henüz adlandırılmamış olabilir. Öyleyse onun adının baş harfini verin bu noktaya ve o noktayı uyararak başlayın sevişmeye. Her seks, size özgüdür neticede. Ezberleri bozmaktan hiç çekinmeyin.