Püf Noktası Kan Grubu Kartı Nasıl Alınır? Kan Grubu Kartı Nereden Alınabilir?

Kan Grubu Kartı Nasıl Alınır? Kan Grubu Kartı Nereden Alınabilir?

05.06.2021 - 16:22 | Son Güncellenme:

Herhangi bir sağlık sorunu ile karşı karşıya kaldığı vakit kan grubu kartının bulunması çok önemlidir. Peki kan grubu kartı nasıl alınır? Kan grubu kartı nereden alınabilir? İşte bu konu üzerine merak edilen bilgiler.

Kan Grubu Kartı Nasıl Alınır Kan Grubu Kartı Nereden Alınabilir

Birkaç aşamayı kolayca geçmek suretiyle kan grubu kartını almak mümkün. Böylece kan vermek ya da istenmeyen durumlar olduğunda kan bulunabilmesi için hastanelerin daha hızlı çalışmasına imkan verilir.

Haberin Devamı

 Kan Grubu Kartı Nasıl Alınır?

 Kan grubu kartı alabilmek için öncelikle aile sağlık merkezlerinde başvuru yapmak gerekir. Bunlar aynı zamanda aile hekimleri olarak da ifade edilir. Tabii farklı sağlık kuruluşları üzerinden de başvurmak suretiyle, kan grubu ölçümü yapılır. Yapılan başvuruyla kan grubu öğrenildikten sonra, ilgili yerden kişisel olarak kan grubu kartı çıkarılır. Bu konuda başvuru yaparken aynı zamanda kan grubu kartı istendiğine dair bilgi vermek önemlidir.

 Kan Grubu Kartı Nereden Alınabilir?

 Birçok değişik sağlık kuruluşu üzerinden kan grubu kartı elde etmek mümkün.

 - Aile sağlık merkezleri

 - Devlet hastaneleri

 - Özel hastaneler

 - Kızılay

 - Özel poliklinikler

 Bu şekilde farklı sağlık kuruluşları başvuru yapmak suretiyle, kan grubu öğrenildikten sonra Kan grubu kartı elde edilebilir. Özellikle mutlaka kan grubu kartı istendiğine dair bilginin önceden verilmesi çok önemlidir. Böylece kan grubu anlaşılması ile beraber hızlı şekilde Kan grubu kartı hazırlanır. Kan grubu kartı daha sonra mutlaka her daim kişisel olarak cüzdanda saklanmalıdır.

 

Yazarlar