Yaşam Kasklı sapık sanatçıymış

Kasklı sapık sanatçıymış

27.10.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Ankara’da son 6 ayda meydana gelen cinsel saldırı olaylarının failinin İstanbul Devlet Opera ve Balesi tenorlarından Şahin Öğüt olduğu belirlendi. Şahin Öğüt’ün Ankara’da askerliğini yaptığı kaydedildi

Kasklı sapık sanatçıymış

İstanbul Devlet Opera ve Balesi tenorlarından Şahin Öğüt (31), askerliğini yaptığı Ankara’da, aralarında 18 yaşından küçük 8 kız çocuğunun da bulunduğu 10 ayrı tecavüz olayının faili olduğu iddiasıyla gözaltına alındı. Askerliğini tamamlamasına 4 gün kala yakalanan Öğüt’ün, tanınmamak için tecavüzler sırasında bile başından motosiklet kaskını çıkarmadığı öne sürüldü.
Ankara Emniyet Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, Çankaya, Yenimahalle, Keçiören ve Batıkent’te son 6 ayda meydana gelen ve ortak özellikleri bulunan 10 ayrı cinsel saldırı olayıyla ilgili kapsamlı bir çalışma başlattı.
Motosiklet ehliyetli 35 bin kişiyi araştıran 8 polis, zanlının kullandığı siyah renkli ve “Mondial Chopper 250 CMT” marka ve model motosikletten Ankara’da 228 adet bulunduğunu belirledi.

Aynadaki parmak izi çözdü
Çalışmalar sonunda şüpheli motosiklet sayısı 35’e, şüpheli sayısı ise 500’e indirildi. Polisler, özellikle saldırıların yoğun olduğu Çankaya bölgesindeki sürücüleri takibe aldı.
Bu sırada Bahçelievler semtinden gelen bir cinsel saldırı ihbarını değerlendiren ekipler, siyah kasklı sürücüyü tespit ederek izlemeye başladı. Ancak takibi fark eden motosikletli, polisten kaçarak izini kaybettirdi. Aramalarını sıklaştıran ekipler, bir alışveriş merkezinin bodrum katında kaskı üzerinde bırakılmış siyah “Mondial Chopper” marka motosiklet olduğu ihbarı üzerine harekete geçti. Motosikletin dikiz aynasından alınan parmak izi, mağdurelerin evlerinde tespit edilen parmak izleriyle karşılaştırıldığında, izlerinin aynı kişiye ait olduğu belirlendi. Bunun üzerine motosikletin plaka ve şase numarasından sahibini tespit eden polisler, geçtiğimiz cuma sabahı Çankaya’da bir eve baskın yaparak Şahin Öğüt’ü gözaltına aldı.

Ağlayarak teşhis ettiler
Yakalandığında “Ben Türkiye’nin en ünlü tenoruyum” dediği öğrenilen Öğüt’ün evinde yapılan aramalarda, cinsel saldırıların ardından gasp edilen ipod’lar, fotoğraf makineleri ve paralar ele geçirildi. Emniyete götürülen Öğüt, burada 10 mağdurla yüzleştirildi. Mağdurların, Öğüt’ü, “ağlayarak” teşhis ettikleri öğrenildi. Tecavüzler sırasında elde edilen sperm örnekleri ile Öğüt’ün sperm örnekleri de yapılan DNA testlerinde uyum sağladı. Zanlı, sekizi tecavüz, biri tecavüze teşebbüs, biri de taciz boyutunda kalan 10 olayda da suçunu itiraf etti. Küçük mağdurlar arasında Ankara’da bir hastanede görev yapan ünlü bir cerrahın kızının da bulunduğu ileri sürüldü.
Öğüt’ün, peşine düştüğü genç kızları, evlerinin kapısına kadar takip ettiği, evde kimsenin olmadığını anlayınca su isteme bahanesiyle zili çaldığı, kapının açılmasıyla zorla içeri girdiği, koli bandıyla mağdurelerin ellerini ve ağzını bağladıktan sonra cinsel saldırıda bulunduğu kaydedildi. Öğüt’ün, saldırının ardından mağdurların yanına kendilerini çözebilmeleri için bir bıçak bıraktığı kaydedildi.

‘Onlar kadın olmayacak mı?’
İfadesinde, “Bende sosyal statü de var, para da var, cazibe de var” dediği bildirilen Öğüt’ün, 18 yaşından küçük 8 kıza tecavüz girişimi konusunda ise, “Onlar da nasıl olsa kadın olmayacak mı? Ne fark eder, küçük veya büyük?” dediği iddia edildi. Askerlik görevini Ankara’da Mızıka Bölüğü’nde yapan Öğüt’ün yarın terhis olması gerekiyordu. Zanlının askerlik öncesinde İstanbul’da oturduğunu tespit eden polis, 2007’ye kadar İstanbul’da işlenen ve faili meçhul kalan 5 tecavüz olayıyla ilgisi olabileceği düşüncesiyle İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne fotoğraflarını gönderdi.
Tutuklanan Öğüt’ün, emekli emniyet müdürü ve eski polisevi Müdürü H.Ö.’nün oğlu olduğu öğrenildi.

Yarışmada ödül kazandı
Ankara’da 1977’de doğan Şahin Öğüt, 1995-1996 sezonunda girdiği Hacettepe Devlet Konservatuvarı’ndan 2000’de iyi dereceyle mezun oldu. Bu dönemde pek çok konserler veren sanatçı W.A. Mozart’ın okul bünyesinde yapılan “Sihirli Flüt” operasında solist sanatçı ve reji asistanı olarak görev aldı. 2002 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda öğrenimine devam eden Öğüt, 2003-2004 sezonunda Cemal Reşit Rey Salonu’nun açmış olduğu sınavlarda başarı göstererek “Kuvayı Milliye” operasında korist sanatçı olarak rol aldı. İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin açmış olduğu sınavı kazanan Öğüt, kurum bünyesinde 15’den fazla oyunda yer aldı. Nişanlı olduğu belirtilen Öğüt 2007’de Siemens Opera Yarışması’nda mansiyon ödülü almıştı.

Yazarlar