Püf Noktası Komposto Nedir, Nasıl Yapılır? Komposto Malzemeleri Nelerdir?

Komposto Nedir, Nasıl Yapılır? Komposto Malzemeleri Nelerdir?

08.11.2021 - 14:06 | Son Güncellenme:

Komposto sofraların en lezzetli içeceğidir. Sağlıklı içecekler grubunda yer almaktadır. Komposto özellikle yaz aylarında sıklıkla tüketilen bir içecek grubu olarak bilinmektedir. Yapımının kolay ve pratik olması nedeniyle tercih edilmektedir. Komposto yapmayı öğrenmek için internet üzerinden araştırma yapmak gerekir. Komposto her zaman rahatlıkla tüketilen bir içecektir. Çeşitli meyvelerden yapıldığı için tüketimi faydalı olmaktadır. İşte, komposto hakkında merak edilen tüm detayları derledik.

Komposto Nedir, Nasıl Yapılır Komposto Malzemeleri Nelerdir

 Komposto Osmanlı yemek kültüründen beri mutfağımızda yer alan bir içecektir. Ferahlamak ve yemekleri tatlandırmak için kullanılır.

Haberin Devamı

 Komposto Nedir?

 Çeşitli meyveler kullanılarak yapılan bir içecektir. Kompostoyu herkes evinde rahatlıkla yapabilmektedir. Komposto yapımında farklı meyvelerin kullanılması mümkün olmaktadır. Meyvelerin su, şekerle kaynatılması yoluyla yapılır. Yaz aylarında ve ramazan sofralarında özellikle tüketilmektedir. Komposto sadece ülkemizde değil tüm dünyada sevilerek tüketildiği görülmektedir.

 Komposto mutfak kültürümüze çok eski tarihlerde katılmış içecekler arasında yer almaktadır. Kompostoyu yemekle veya yemek üstüne tüketmek mümkün olmaktadır. Kompostonun içinde komposto yapılan meyvede bırakılmaktadır. Kişiler suyunu içip ayrıca taneleri tüketmektedir. Bazen komposto ile hoşaf karıştırılmaktadır. Ama komposto taze meyvelerden hoşaf ise kurutulmuş meyvelerden yapılmaktadır.

Haberin Devamı

 Komposto Nasıl Yapılır?

 Komposto yapımı kolay bir içecektir. Kişiler istedikleri meyvelerden komposto yapabilmektedir. Komposto yapılacak meyvelerin yıkanıp hazırlanması gerekir. Sonra meyvelerin oranına göre su hazırlanır. Kaynayan suyun içine meyveler eklenir. Ayrıca bir parça limon sıkılır. Yaklaşık 20 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alınır. Soğuk olarak tüketilmektedir.

 Komposto Malzemeleri Nelerdir?

 Komposto yapımında istenilen meyve kullanılmaktadır. Genellikle kayısı, üzüm, erik, vişne gibi meyveler çok tercih edilmektedir. Meyvelerin çok hızlı dağılmaması için diri olanlarının seçilmesi gerekir. Komposto tatlı bir içecektir. Bunun için isteğe bağlı olarak toz şeker ilave edilir. Yarım veya bir limon ilave edilir. İsteyen kişiler birden fazla meyveyi aynı komposto içinde kullanabilir.

Yazarlar