Genel Sağlık Kovid-19 aşısı hangi hastanelerde yapılacak? Özel hastaneler de...

Kovid-19 aşısı hangi hastanelerde yapılacak? Özel hastaneler de...

06.01.2021 - 09:14 | Son Güncellenme:

Sağlık Bakanlığı'nca uygulanacak aşı; Aile Sağlığı Merkezleri, kamu ve üniversite hastaneleri ile özel hastanelerde oluşturulacak Kovid-19 aşı uygulama birimlerince yapılacak. Bu süreçle birlikte ilk kez özel hastaneler ve üniversite hastaneleri de Merkezi Hastane Randevu Sistemi'ne (MHRS) dahil ediliyor

Kovid-19 aşısı hangi hastanelerde yapılacak Özel hastaneler de...

Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nce, "MHRS Kullanıcı Bilgileri" başlıklı yazı, ülke genelinde İl Sağlık müdürlüklerine gönderildi.

Haberin Devamı

Yazıya göre Bakanlıkça uygulanacak Kovid-19 aşısı, Aile Sağlığı Merkezleri ile kamu ve üniversite hastaneleri ile özel hastanelerde (Kamu/Vakıf) oluşturulacak Kovid-19 aşı uygulama birimlerince yapılacak.

MHRS üzerinden randevu alınacak

Aşı olacak vatandaşlar ise bu birimlere MHRS üzerinden alacakları randevuyla başvuracak.

Halihazırda MHRS üzerinden Aile Sağlığı Merkezlerine ve Bakanlığa bağlı kamu hastanelerine randevu veriliyor. Kovid-19 aşısı uygulama süreciyle birlikte ilk kez özel hastaneler ve üniversite hastaneleri de MHRS'ye dahil edilmiş olacak.

Aşı uygulamasının MHRS üzerinden randevulu yapılması için sistemde kayıtlı olmayan özel hastaneler ve üniversite hastaneleri de MHRS'ye tanımlanacak.

Haberin Devamı

 

Yazarlar