Sağlıklı Beslenme Kuş Üzümü Nedir, Nerede Yetişir? Kuş Üzümünün Faydaları Nelerdir?

Kuş Üzümü Nedir, Nerede Yetişir? Kuş Üzümünün Faydaları Nelerdir?

18.08.2021 - 14:50 | Son Güncellenme:

Meyveler, vitamin bakımından oldukça zengin olan ve vücut için gerekli olan maddelere sahip doğal ürünlerdir. Meyvelerin çoğu ağaçlarda yetiştiği gibi asma tarzı yetişen meyvelerde vardır. Kuş üzümü de bir meyve çeşididir. Kuş üzümü birçok faydaya sahip olmasından dolayı merak edilir. Kuş üzümü nedir? Kuş üzümü nerede yetişir? Faydaları nelerdir tüm detayları ile derledik.

Kuş Üzümü Nedir, Nerede Yetişir Kuş Üzümünün Faydaları Nelerdir

Kuş üzümü, orta boylu çalılarda yetişen bir tür meyvedir. Ufak olmasından dolayı kuş üzümü denilmektedir. Kurusu, yaş meyvesine göre daha çok tercih edilmektedir. Özellikle yöresel yemeklerde ve pilavlarda kuş üzümü lezzet ve görüntü açısından bolca kullanılır.

Haberin Devamı

 Kuş Üzümü Nedir?

 Kuş üzümü, çalılarda yetişen ve Berry ailesinde yer alan bir tür meyvedir. Arapça ve Farsça da ribas adı ile bilinmektedir. Genellikle pembe, sarı ve beyaz renkli çiçekler açar. Tatlımsı ve mayhoş bir tadı vardır. Hem yaş hem de kuru olarak tüketilir.

 Kuş Üzümü Nerede Yetişir?

 Kuş üzümü, Kuzey Amerika, Asya, Avrupa ve Afrika'da yetişmektedir. Soğuğa çabuk entegre olabilen bir meyvedir.

 Kuş Üzümünün Faydaları Nelerdir?

 Kuş üzümü faydaları saymakla bitmeyen bir meyvedir. Hem kendisi hem de çekirdeği yüksek oranda C vitamini içermektedir. Hatta bir turunçgilde bulunan C vitaminin yaklaşık 4 katına sahiptir. Bir diğer içeriğinde bulunan vitaminler ise B ve A vitaminleridir. Ayrıca kuş üzümü kanser ve kalp rahatsızlıklarına karşı iyi gelmesi ile bilinir.

Yazarlar