Evcil Hayvan Kuzgun Kuşu Nedir? Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Kuzgun Kuşu Nedir? Kısaca Özellikleri Nelerdir?

25.10.2021 - 15:26 | Son Güncellenme:

Yabani kuşlar arasında bulunan kuzgunlar kargagiller familyasına ait en zeki kuşlar olarak bilinmektedir. Kuzgunlar gagaları büyük ve kuvvetli renkleri ise siyah olan kuşlardır. Kuzgunları diğer kuşlardan farklı olan konu kuzgunlar üzerinde yapılan araştırmalarda kuzgunların problem çözme yeteneklerinin diğer kuşlardan çok farklı olduğu ortaya çıkmaktadır. Kuzgun kuşu nedir? Özellikleri nelerdir tüm detayları ile derledik.

Kuzgun Kuşu Nedir Kısaca Özellikleri Nelerdir

Kuzgunlar insanlara yakın olan yabani kuşlardır. Yerleşik olarak yaşayabildikleri gibi gezici olarak da yaşamaktadırlar. Kuzgun kuşları büyük ve siyah gagaları ile tanımak mümkündür. 

Haberin Devamı

Kuzgun Kuşu Nedir? 

Kuzgun kuşu tüyleri ve gagası siyah olan ve büyüklükleri ortalama 65 cm olan yabani bir kuş türü olmaktadır. Kuzgunlar çevrelerine uyum sağlayabilen ve farklı sorunlara farklı çözümler bulabilmeleriyle tanınan kuşlardır. 

Kuzgunların en önemli özellikleri doğadaki bazı materyalleri kullanarak kendi amaçlarını gerçekleştirmeleridir. Örneğin bir kuzgun yüksek bir yerden düz bir zemin üzerine cevizleri gagası ile atarak kırıp yemeyi başarabilmektedir. 

Kuzgun kuşları modern hayata da uyum sağlayabilen kentlerde de kendilerine yuva yapabilen kuşlardır. Yaşama alanlarını çalılar ve bulunan yerdeki malzemeleri kullanarak yapmaktadırlar. 

Kuzgun kuşları insanlara karşı saldırgan olmamakla beraber yiyecekleri çalma konusunda da bilinen ve genellikle hırsız kuşlar olarak tanınmaktadırlar. 

Haberin Devamı

Kısaca Kuzgunların Özellikleri Nelerdir? 

Kuzgun kuşları bir arada yaşayan sürüler halinde veya sürüden bağımsız olarak sürü yakınlarında yaşayabilen kuşlardır. Kuzgunların dış özellikleri gagaları ve tüyleri siyah olduğundan dikkat çekmektedir. 

Yabani kuş çeşitleri arasında bulunan kuzgunlar insanların yaşam alanlarına yakın bölgelerde istedikleri her cismi kullanarak yuva yapabilmektedirler. 

Kuzgun kuşları yumurtlama sayısı 3 ile 6 adet olmaktadır. Yumurtaların kuluçka süresi ise 12 gün olarak bilinmektedir. Kuzgun kuşları yabani kuş olmalarının yanında kendilerinden daha güçlü kuşlara saldırabilen bir özellik taşımaktadırlar. 

 

Yazarlar