Stil LaSalle Academy Mezunları Moda Çekimi

LaSalle Academy Mezunları Moda Çekimi

23.03.2013 - 00:00 | Son Güncellenme:

LaSelle mezunları tasarımlarıyla LaSalle için bir araya geldi!

LaSalle Academy Mezunları Moda Çekimi

50 yıldır Kanada başta olmak üzere 28 şubede varlığını gösteren, her daim yükselen grafiği ile “en iyi moda okulu” ünvanını hak eden LaSalle’in Türkiye’deki 20. Yılına kısa süre kala mezunları okulları için bir araya geldi. Tasarımcıların hayal gücünü yansıtan çekimdeki karelerde tasarımcılar, kendi kıyafetleri giyerek modellik deneyimi de yaşıyor. Okullarıyla her daim ortak çalışmalar yapan öğrenciler bu durumda oldukça memnun gözüküyor. Çekim için LaSalle öğrencisi olan Dina Türkcan, Merve Yahşi ve Svitlana Kulikova, yine LaSalle mezunlarının tasarımlarını giyerek objektif karşısına geçtiler.

Haberin Devamı

Türkiye’de “college“ mantığında eğitim veren tek eğitim kurumu olarak ön plana çıkan LaSalle International Academy yetkilileri LaSalle’in dünya genelindeki mesleki eğitim trendinin tüm şartlarını yerine getiren bir okul olduğunu gösterirken, sanatçı değil, endüstriye yönelik çalışan yetiştirmeyi hedeflediklerinin altını çiziyor. Yaptıkları çalışmalarla moda sektörüne uluslararası standartlarda tasarımcılar yetiştiren LaSalle, öğrencilerinin gerçekleştirmiş oldukları moda çekiminde de “bir okulu diğerlerinden farklı kılan mezunlarıdır” mottosuna sadık kalıyor.

Oldukça renkli ve farklı bir moda çekimine imza atan LaSalle mezunu öğrenciler, çekim çalışmasının styling görevini de yine LaSalle mezunu Sudi Etüz’e emanet ediyor. Birlik ve dayanışma içinde farklı alanlarda eğitim alan öğrencilerin “birlikte” hazırladığı çekim çalışmasını biz de oldukça başarılı bulduk. Hedefleri, beklentileri ve çalışmaları her geçen gün biraz daha geniş bir kitleye hitap eden LaSalle öğrencileriyle gerçekleştirdiğimiz röportajımızda da aslında “neyi” hedeflediklerini oldukça açık anlayabiliyoruz. 

Haberin Devamı

- Neden konsept “Dolls” ?

LaSalle mezunları ya birçok farklı markanın tasarım ekiplerini oluşturuyorlar. Mezunlarımız arasında pek çok isim ise kendi markasını yarattı. Dolayısıyla hepsini bir konsept altında toplamak amacıyla oyuncak bebekleri giydirmekten yola çıktık ve “dolls” konsepti ile Sudi Etüz tarafından gerçekleştirilen bir styling çalışması kapsamında çekimimizi gerçekleştirdik. Moda çekimimizi; Lacoste, Mavi Jeans , Özlem Ahıakın , İpek Arnas, Sudi Etüz gibi çok farklı moda markalarının olarak nitelendirebiliriz.

- Koleksiyon satılacak mı? Üretilecek mi?

Moda çekiminde kullanılan ürünler halihazırda satılmak üzere hazırlanan ürünlerden oluşuyor. Zaten bu ürünlerin pek çoğu şu anda kendi markalarının adı altında satışta bulunuyor. Bir tek İpek Arnas’ın tasarımı, tasarımcının İtalya’da Türkiye’yi temsil ettiği bir organizasyon için özel tasarlanmış ve üretilmiştir yani tek parçalık kapsül bir koleksiyondur. Diğerlerinin hepsine ait oldukları markaların satış noktalarında yeni sezonda ulaşmak mümkün olabilecek.

Haberin Devamı

- LaSalle tasarımcılarının ortak özelliği nedir? LaSalle insana ne katar?

LaSalle International Academy, Türkiye‘deki uluslararası ilk moda okuludur. Öğrencilerimiz eğitimleri sırasında hayalini kurdukları koleksiyonlarının üretiminden satışına kadar olan her aşamayı uygulamalı olarak öğrenirler. Bu da öğrencilerimize eğitimleri sırasında daha sonra ihtiyaç duyacakları tecrübeyi kazanma imkanı verir. Mezun olduktan sonra okulda edindikleri eğitimi ve tecrübeyi çalıştıkları kuruluşlara taşıdıklarından dolayı sektör LaSalle mezunlarını tercih etmektedir.

LaSalle‘in farklılığı eğitiminin workshop uygulamalarıyla sektörel bazlı olmasından kaynaklanıyor. Bu sayede de öğrenciler, kendilerine yaptıkları yatırımı hızla geri kazanabiliyor. LaSalle mezunu bir tasarımcı kalemi eline aldığı anda tasarımlarını koleksiyona dönüştürebilecek yeteneğe ve teknik donanıma sahip oluyor. Verdiğimiz eğitim, tamamen branşlaşmış bir eğitim olduğu için öğrencilerimiz mezun oldukları andan itibaren doğrudan mesleğini yapabilecek konuma geliyor ve mesleğinde çok hızlı yol alabiliyorlar. LaSalle mezunlarının 20 sene boyunca gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında geldikleri yerler ve kariyer öyküleri bütün basın mecralarında ve tüm sektörün bilgisi dahilinde olup gurur tablomuzu oluşturmaktadır.

Haberin Devamı

- Bu çekimin amacı nedir?

Biz çok büyük bir aileyiz. Ebeveynler herzaman çocuklarının başarıları ile övünür ve bunu herkesle paylaşarak onlara destek olur. Bizimde bu çekimi gerçekleştirmekteki amacımız, mezunlarımızla duyduğumuz gururu herkesle paylaşmaktır. 20 yıldır verdiğimiz mezun sayısı o kadar fazla ki, artık bizlerin bile bilmediği birçok başarı hikayesi var.

Keşke bu çekimde hepsine yer verebilseydik. Ancak bu mümkün değil. Bir dahaki sefere farklı isimlerle farklı organizasyonlar düzenlemeyi planlıyoruz.

- LaSalle'in artık franchising değil öyle mi? Ne değişecek?

Evet artık franchise değiliz. Çok hızlı bir şekilde devinen ve dünyanın en popüler eğitim programları artık LaSalle İstanbul bünyesinde olacak. Yeni dönemde LaSalle çatısı altında Moda Pazarlaması , Bilgi Teknolojileri, İşletme ve İktisadi Bilimler gibi eğitimler verilecek. 20 yıldır bu okulda moda ağırlıklı olmak üzere uluslararası standartlarda, kaliteli eğitimler veriyorduk. Şimdi birçok alanda dünyanın en güncel ve en iyi eğitimlerini vermeye başlıyoruz. Böylece, yalnızca hazır giyimde değil birçok alanda tüm Türkiye’de başarılı işlere imza atmayı hedefliyoruz.

Haberin Devamı

LaSalle International Academy, tüm dünyada mezunlarının başarılı kariyerlere sahip olmasıyla tanınıyor. Kanada’da güncel olarak şu an 52 ana eğitim programı mevcut. İstanbul’da bu programlardan hangilerinin öncelikli olarak açılacağı ise şimdilik sürpriz.

Moda dünyasının en önemli adımlarında adlarından söz ettiren, sektör içinde tanıtığımız LaSalle öğrencileri arasında, aralarında kendi markalarını yaratan ve ciddi başarılara imza atan Sudi Etuz(Kumpanya 62), , İpek Arnas (2Ters1Düz) , Özlem Ahıkan, Bahar Kanık, Şule Şimşek, Zeynep Balaban(Fenerium-Art Direktör), Ebru Günay, Mirlinda İmami gibi isimleri yetiştiren LaSalle bunların yanısıra Lacoste (Aslı Erdem, Zeynep Koşar, İrem Savaş), Mavi Jeans (Güney Oktay, Vivet Yeruşalmi), H&M gibi dünya markalarının tasarım kadrolarında yer alan bir çok isim yer alıyor.


Yazarlar