Sağlıklı Beslenme Makarna yiyenler yemeyenlerden daha zayıf! 'Kilo vermek için vazgeçmeyin'

Makarna yiyenler yemeyenlerden daha zayıf! 'Kilo vermek için vazgeçmeyin'

18.09.2023 - 11:12 | Son Güncellenme:

'Makarna kilo aldırır mı?', 'Makarna şişmanlatır mı?' İnternette sayısız arama yapılan konulardan biri de makarna! Arama motorları karbonhidratlar ve kalorilerle ilgili hiç de iç açıcı olmayan sorularla çalkalanıyor. Ancak sevindirici bir haber var, makarnayla ilgili karar açıklandı.

Makarna yiyenler yemeyenlerden daha zayıf Kilo vermek için vazgeçmeyin

Hamur işi sevenleri çeşit çeşit soslarla büyüleyen İtalyan yemeği makarna, yerken ‘kilo alacağım’ düşüncesiyle birçok kişiyi üzüyor. Ancak yapılan bir araştırmanın sonuçları bir hayli şaşırtıcı. Yeni yapılan bir çalışmaya göre, düzenli olarak makarna yemek kilo alımına yol açmıyor.

Haberin Devamı

AKDENİZ ÜLKELERİNDE BAŞROL MAKARNANIN

Pek çok ülkede, özellikle Akdeniz çevresinde temel bir gıda maddesi olmasına rağmen, makarnanın rafine karbonhidrat olarak sınıflandırılması, onun bir numaralı halk düşmanı olarak bilinmesine neden oldu. Sağlıklı beslenme listeleri ve detoxlar makarnaları market raflarına hapsetmişti. Makarna sevenlerin yapılan bu son çalışmaya inanmak isteyeceği de şüphesiz.

Makarna yiyenler yemeyenlerden daha zayıf Kilo vermek için vazgeçmeyin

Ancak makarna sadece iyi bir folat (B-9 vitamini), kalsiyum, magnezyum, demir ve çinko kaynağı değil. aynı zamanda çocuklarda ve yetişkinlerde sağlıklı beslenmenin bir parçası olarak kilo kontrolüne veya kaybına yardımcı olabilir. Bilim insanları Lisa Sanders ve Joanne Slavin, beyaz makarna tüketimi ile vücut ağırlığı sonuçları arasındaki bağlantıya ilişkin 38 çalışmayı analiz etti; buna iştahla ilişkili hormonlar ve glisemik tepki üzerindeki etkisi de dahil.

Haberin Devamı

SONUÇLAR SEVİNDİRİCİ

'Bazılarının makarnanın 'şişmanlatıcı' bir gıda olduğu algısına rağmen, mevcut gözlemsel kanıtların makarnanın genellikle vücut ağırlığı veya vücut kompozisyonu ile ilişkili olmadığını ve BMI veya abdominal obezite ile ters ilişkili olabileceğini öne sürdüğünü' buldular. İki bilim insanının analizlerinin sonucunda ‘makarna tüketimi ile fazla kilolu olma ihtimali arasında bağlantı olmadığı’ ortaya çıktı. Bu analiz ayrıca, 2016 yılında İtalya'da yapılan ve makarna yiyen insanların vücut kitle indeksinin (BMI) yemeyenlere göre daha düşük olduğunu gösteren ikinci çalışmanın sonuçlarını da doğruluyor.

Sanders ve Slavin başka bir şok edici bulgu olarak makarnanın, ekmek, patates ve pirinçten oluşan beyaz karbonhidrat grubundan farklı olarak "düşük glisemik indeksli bir karbonhidrat" olduğunu buldular. Tabii yine de dengeli ve kararında beslenmek tüm uzmanlar tarafından önerilerde listebaşı.

Yazarlar