Merve Karataşlı

Merve Karataşlı

mervekaratasli@hotmail.com

Tüm Yazıları

Elma

Yeşilin gücünü çok da hafife almayın derim. Özellikle yeşil elma kabuğundaki ‘kuersetin’ maddesi, aslında kimyasal bir pigmenttir. Bu madde bağışıklık sistemi üzerinde oldukça etkilidir. Bedende güçlü bir antioksidan etkisi gösterir. Hücre yenilenmesinde görev alır ve zararlı toksinlerin bedenden atılmasına yardımcı olur. Bunların dışında bu mucize madde, bedende histamin salınmasını engellediği için derideki kızarıklık, şişme veya kaşıntı gibi alerjik olan reaksiyonların da önüne geçilmesini sağlar. Ara öğünlerinizde ve hatta salatalarınızda 1 adet yeşil elma tüketmenizde fayda var diyorum.

Haberin Devamı

Karabuğday

Tohum yapısında olan bu güçlü besin diğer buğday veya tahıllara göre mükemmel bir alternatiftir diyebilirim. Çünkü alerjen etkisi neredeyse sıfırdır. Bu tohum formundaki güçlü gıda, bağışıklık sisteminize etki ederek daha sağlıklı olmanıza da yardımcı olur. Dilerseniz dövülmüş şekildeki karabuğdayı yulaf lapası ile pişirip sabahları kahvaltınızda tüketebilirsiniz. Çok yüksek oranda protein içeren bu karışım sizi gün boyu tok da tutacaktır. Ayrıca diğer tahıllar gibi alerji oluşmasını da engelleyecektir.

Yeşil Çay

Antioksidan deposu, olmazsa olmazımız yeşil çay! Bu mucize besin sadece kilo vermeye ve ödem atmaya yardımcı olmaz. Aynı zamanda içeriğinde yüksek oranda bulunan ‘kateşin’ sayesinde alerjileri tedavi etmede de tüketilebilir. Unutmayın kateşin maddesi bedende C vitamini ile birleştiğinde çok daha fazla olumlu etki gösterir. Bu sebeple gün içerisinde yeşil çay tükettiğinizde birkaç dillim portakal, yeşil biber veya mandalina-greyfurt suyu içmenizde yararınıza olacaktır. Yeşil çayı ise poşet yerine yapraklı olarak demledikten sonra tüketmenizde fayda var diyorum.

Kuşburnu

Şifalı bir bitki olan kuşburnu alerjik bünyeye sahip kişilerin rahatlıkla tüketebileceği bir besindir. Gül bitkisin bir meyvesi olan bu mucize bedende antialerjik etki gösterir. Histamin oluşturan enzimlerin baskılanmasına yarımcı olur. Aynı zamanda yüksek oranda C ve E vitamini içeriğine sahiptir. Kuru veya taze olarak istediğiniz şekilde tüketebilirsiniz. Dilerseniz çayını da tüketebilirsiniz. Düzenli tükettiğinizde zamanla alerjik reaksiyonların azaldığını gözlemleyebilirsiniz. Aynı zamanda immün sisteminizi güçlendirecektir.

Haberin Devamı

Mantar

Topraktaki bütün vitamin ve mineralleri bünyesinde toplayan muhteşem bir besin! Hemen hemen her öğünde farklı tarifler ile kolaylıkla tüketebilen mantarı hayatınızın ortasına yerleştirin diyorum. Beden için çokça olumlu etki göstermesinin dışında antialerjik etkide olduğu da bilimsel çalışmalarla kanıtlanmış durumdadır. Vücudun antioksidan sistemine etki ederek sizi tamamen korumaya alır. Aynı zamanda yüksek oranda vitamin-mineral depolamanıza yardımcı olur. Düzenli tüketmenizi öneriyorum.

Sağlıkla kalın…

 

Yüksek Gıda Mühendisi

Merve Karataşlı