Merve Karataşlı

Merve Karataşlı

mervekaratasli@hotmail.com

Tüm Yazıları

Bu güçlü sistemi etkileyen diğer faktörler ise; stressiz bir yaşam, sağlıklı sindirim sistemi, düzenli uyku, yeterli su tüketimi ve egzersizdir. Bütün bunlara bir bütün halinde dikkat ettiğiniz takdirde hastalıklardan uzak kalmanız mümkün. Özellikle de Covid-19’a yakalanma durumunda çok daha hafif bir seyirde hastalığı atlatabilirsiniz.

Bu bağlamda sağlıklı ve doğal olan 2 farklı kür tarifi ile bağışıklığınızı kısa sürede arttırmaya ne dersiniz? O halde evlerinizdeki malzemelerle kolayca hazırlayabileceğiniz muhteşem kürleri paylaşıyorum.

Haberin Devamı

Jamu Kürü

Jamu, Endonezya’nın geleneksel şifalı içeceğidir. Özellikle virüs ve bakterilere karşı önlem alabilmenizi sağlayan bu kür için aslında tam bir iksir de diyebilirim. Çünkü tarifteki malzemeler immün sisteminizi güçlendirecek temel malzemelerdir.

Gerekli malzemeler;

-50 gram taze zerdeçal kökü

-50 gram taze zencefil

-1 yemek kaşığı kadar organik bal

-1 litre su

-Yarım limon

Gelelim nasıl yapıldığına…

Öncelikle zerdeçal ve zencefili rendeleyin. 1 litre suyun içerisine bu rendelenmiş mucizeyi ekleyin ve 20-25 dakika kadar orta ateşte pişirin. Soğumaya bırakın ve sonrasında iyice süzün. Süzdükten sonra içerisine bal ve yarım limon suyunu da ekleyin. Cam şişe içerisinde buzdolabında saklayabilirsiniz. Günde 1 bardak olmak şartı ile tüketebilirsiniz. Beden gücü için yeterli olacaktır. Kısa sürede bağışıklık sisteminizin güçlendiğine tanık olacaksınız. Dilerseniz her malzemenin oranını 2 katına çıkarıp daha fazla da hazırlayabilirsiniz. Buzdolabında 5-6 gün kadar muhafaza edip tüketebilirsiniz.

Güçlü Shot Tarifi

Bol miktarda C vitamini ve mineral barındıran antioksidan ve antiinflamatuar etkisi gösteren güçlü bir shot tarifi…

Yine evinizdeki malzemelerle kolayca hazırlayabilirsiniz. Fakat dikkat etmeniz gereken yaptıktan sonra bekletmeden hemen tüketmeniz gerektiğidir.

Gerekli malzemeler;

-1 adet portakal suyu

-1 adet limon suyu

-1 çay kaşığı organik bal

-1 diş sarımsak

-Az miktarda taze zencefil

-Yarım çay kaşığı toz zerdeçal

-Bir tutam karabiber

-Bir tutam doğal kaya tuzu

Haberin Devamı

-Bir tutam pul biber

-1 tatlı kaşığı kadar ev yapımı elma sirkesi

Yapılışı ise;

Sarımsağı çok az tuz ile dövdükten sonra 15 dakika kadar bekletin. Diğer yandan zencefili rendeleyin. Sarımsak ve zencefile geri kalan tüm malzemeleri ekleyin. Bal eriyene kadar iyice karıştırın. Bekletmeden hemen tüketin.

Sağlıkla kalın…

Yüksek Gıda Mühendisi

Merve Karataşlı