Merve Karataşlı

Merve Karataşlı

mervekaratasli@hotmail.com

Tüm Yazıları

Havaların ısınması ve tatil sezonun başlaması ile kış aylarından kalan bedende birikmiş ödemin de artık atılmasının vakti geldi hatta geçiyor bile! Hala kendinizi şiş hissediyorsanız panik yok geç kalmadınız…

Bedende bulunan ödemi yani fazla sıvıyı atmak için öncelikle tabii ki su tüketiminizi arttırmanız gerekmektedir. Günde en az 2,5 litre su içmek ile işe başlayabilirsiniz. Bununla beraber tuz alımını azaltmanız gerekmektedir. Fazla kilolarınızdan da bir an önce arınmaya çalışmanızda fayda var. Düzenli egzersiz ise dolaşım sisteminizi uyaracak ve yine ödem atılmasına yardımcı olacaktır. Eğer hamile iseniz ve ciddi sağlık sorunlarınız var ise kesinlikle bu tarifleri tüketmemelisiniz, dikkat diyorum.

Haberin Devamı

Peki bunların dışında hangi besinleri tüketerek ödem atılmasını hızlandırabiliriz derseniz sağlıklı ve birbirinden farklı 5 farklı tarifi hemen sizinle paylaşıyorum…

1. Fresh bir etki gösteren kiraz sapı tarifi

Malzemeler;

-1 tatlı kaşığı beyaz çay

-10-12 adet kiraz sapı

-1 adet çubuk tarçın

-1 dilim taze zencefil

-Dilediğiniz kadar buz

Yapılışı;

Tüm malzemeleri 5 dakika demleyip, soğuduktan sonra buz ve limon ilavesi yaparak tüketebilirsiniz. Haftada 2-3 kez 1 bardak içebilirsiniz.

2. Maydanozlu ödem söktüren tarif

Malzemeler;

-1 demet maydanoz sapı

-1 dilim zencefilin rendesi

-4-5 dilim limon

-Yarım litre su

-Dilediğiniz kadar buz

Yapılışı;

Bütün malzemeleri sıcak suyla dolu demliğin içinde 5-10 dakika bekletin ve sonrasında süzün. Soğumuş çayınıza buz ilavesi yaparak rahatlıkla tüketebilirsiniz. Haftada 2-3 kez 1 bardak içilmelidir. Fazlası sağlık sorununa yol açabilir aman dikkat!

3. Soğuk ödem çayı tarifi

Malzemeler;

-1 su bardağı demlenmiş yeşil çay

-Limon dilimleri

-1 dilim ananas

-1 adet salatalık

-Nane yaprakları

-2 su bardağı su

Yapılışı;

Tüm malzemeleri karıştırıp, 1-2 saat dolapta beklettikten sonra tüketin. Ananas içeriğindeki bromelain enzimi ile en iyi ödem attırıcılardandır. Günde 1 fincan tüketebilirsiniz.

4. Elmalı adaçayı tarifi

Malzemeler;

-1 adet yeşil elma

-1 adet limon

-1 adet çubuk tarçın

Haberin Devamı

-Yarım çay kaşığı karabiber

-5 adet karanfil

-1 çay kaşığı biberiye

-1 tatlı kaşığı adaçayı

-1 litre su

Yapılışı;

Elma ve limonu kabuklarını soymadan dilimleyin ve bir demliğin içine koyun. Ardından içerisine tarçın, karanfil, biberiye, adaçayı ve karabiberi koyun. Üzerine de 1 litre su ekleyin ve iyice kaynatın. Kaynadıktan sonra süzüp günde 1 bardaktan fazla olmayacak şekilde tüketebilirsiniz.

5. Karanfilli yeşil çay tarifi

Malzemeler;

-2 bardak su

-1 tutam mısır püskülü

-1 tutam kiraz sapı

-6 sap maydanoz

-1 poşet yeşil çay

-3 adet karanfil

Yapılışı;

2 bardak suyu kaynatın ve kaynayan suyun içerisine tüm malzemeleri ekleyin. 5 dakika daha kaynattıktan sonra karışımı süzün ve haftada2-3 kez 1 fincan olacak şekilde tüketebilirsiniz.