Merve Karataşlı

Merve Karataşlı

mervekaratasli@hotmail.com

Tüm Yazıları

Bedende kilo problemi olan insanların sorunu her zaman metabolizma kaynaklı değildir. Eğer herhangi bir sağlık sorununuz yok ise kilo verememeniz genellikle yanlış beslenme kaynaklıdır. Oysaki sağlığınızı bozmadan kilo vermek için yapmanız gereken şey çok basit! Doğru besinleri doğru oranda ve doğru zamanda tüketmek…

Vücudunuzdaki yağ yakımınızı hızlandırmak için aşağıda listelediğim gıdaları tüketmenizde fayda var. İşte o gıdalar…

Yumurta

Tüketebileceğiniz en iyi protein kaynağıdır. Bu sebeple kilo vermek ve yağ yakmak isteyenler için tok tutma süresinin uzunluğundan dolayı en iyi gıdalardandır. Günde 1 adet yumurta tüketerek 10 haftada kas ve yağ oranınızdaki değişime dikkat edin. Farkı göreceksiniz.  Sadece kahvaltılarınızda bile 1 adet tüketerek, yumurtayı tüketmeyenlere oranla %30 daha az kalori alabilirsiniz.

Haberin Devamı

Avokado

Sağlıklı yağ deposu avokadoyu günlük beslenmenizden eksik etmeyin derim. Tabii doğru miktarda tüketmelisiniz. Bedendeki su ve lif oranı açısından oldukça önemli bir gıdadır. 1 adeti 250 kalori olan bu sağlık deposu yağlı bir gıda olmasına rağmen yağ yakıcı özelliğe sahiptir. Ayrıca uzun süre tok kalmanızı sağlar. Fakat günde yarım avokadoyu geçmeyin.

Yoğurt

Günlük diyetinize 2 öğünde bir kâse yoğurt eklemeniz yağ yakımınızı hızlandıracaktır. İçerisindeki yüksek kalsiyum ve protein sayesinde kilonun daha sağlıklı bir şekilde yağdan verilmesine yardımcı olur. Özellikle de ev yapımı yoğurt tüketmenizde fayda var.

Kırmızı Biber

Kırmızının gücünü çok da hafife almayın! Kırımızı biberin içerisindeki kapsaisin isimli madde vücutta yağ yakıcı etki gösterir. Bu madde yemek sonrası vücut ısınızı yükseltir ve daha hızlı bir şekilde yağ yakmanızı sağlar. Daha hızlı yağ yakmak ise daha az miktarda yağ depolamak demektir.

Elma Sirkesi

Şeker isteğini keserek yağ yakımını hızlandıran mucize bir gıda! Özellikle sabahları aç karnına bir bardak ılık suya ekleyeceğiniz 1 yemek kaşığı elma sirkesi, bedende tokluk hissi yaratarak daha az yemek yemenizi sağlar. Aynı zamanda da midenizin pH seviyesini dengeler. Ama unutmayın kesinlikle su ile tüketmelisiniz. Çünkü tek başına asidik bir gıdadır.

Haberin Devamı

Yeşil Çay

Yeşil çayın günde ortalama %4-10 arasında metabolizmanızı hızlandırdığını biliyor muydunuz? Hal böyle olunca oturduğunuz yerden bile yağ yakımınıza yardımcı oluyor. Bu mucize çayın içindeki bileşikler yağların depolanmasına engel oluyor. Günde 2 bardak yeşil çay ile sindirim sisteminizi düzenleyerek yağ yakımınızı hızlandırabilirsiniz.

Unutmayın!

Bu gıdaları tabii düzenli olarak tüketmelisiniz. Bilinçli bir beslenme ve egzersiz ile vücudunuzdaki yağlardan orantılı bir şekilde kurtulabilirsiniz. Yeter ki isteyin…

 

Yüksek Gıda Mühendisi

Merve Karataşlı