Evcil Hayvan Minekop (Karakulak) Balığı Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Minekop (Karakulak) Balığı Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

23.09.2021 - 15:22 | Son Güncellenme:

Olta avcılığı insanların yapmaktan hoşlandıkları aktiviteler arasında yer almaktadır. Balık beslemek kadar balık avlamak da insanların edindiği hobilerden biri olarak değerlendirilmektedir. Olta avcılığı yapan insanlar tarafından yakalanan balıklardan biri de minekop (karakulak) balığı olmaktadır. Peki, minekop balığı nedir? Nerelerde yaşar ve kısaca özellikleri nelerdir? İşte, minekop (karakulak) balığının sahip olduğu özellikler hakkında bilgi edinmek isteyenler için gerekli olan hususlar.

Minekop (Karakulak) Balığı Nedir Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir

 Minekop balığı, Türkiye'de bulunan bütün denizlerde yaşayabilen bir balık çeşidi olmaktadır. Bu balığa götek balığı ya da kötek balığı gibi farklı isimlerde verilmektedir.

Haberin Devamı

 Minekop (karakulak) Balığı Nedir?

 Minekop balığı, kumlu ve kayalıklı ortamlarda yaşamaktan hoşlanan bir balık çeşidi olmaktadır. Eti lezzetli olan minekop balığı ile pek çok tarif hazırlanmaktadır. Vücut yapıları hafif kamburumsu olan bu balıkların iri pulları bulunmaktadır. Karınları açık renkte bu balıkların kafaları gövdelerine göre daha küçük kalmaktadır.

 Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

 Minekop balıkları ılıman denizlerde yaşamakla birlikte bütün sularda yaşayabilmektedir. Bir bölümü yaşadıkları bölgeyi bırakıp gitmezken bir bölümü ise bırakıp gidebilmektedir. Bu balıkların yüzme keseleri oldukça büyük olmaktadır. Minekop balıklarının üreme zamanı yaz mevsimi olmaktadır. Saldırgan ve yırtıcı bir balık olmayan minekop balıkları küçük balıklarla ve solucanlarla beslenmeyi tercih etmektedirler. Tek başlarına ya da sürüler halinde yaşayabilmektedirler Ekonomik değeri yüksek olan balıklar arasında yer almaktadır. Kalp ve damar sağlığı başta olmak üzere pek çok hastalığa faydası bulunmaktadır.

Yazarlar