Evcil Hayvan Muhabbet Kuşu İshal Olduğunda Ne Yapılır? Neler İyi Gelir?

Muhabbet Kuşu İshal Olduğunda Ne Yapılır? Neler İyi Gelir?

27.10.2021 - 16:02 | Son Güncellenme:

Muhabbet kuşlarının yaşam süreleri ev ortamında daha uzun ve sağlıklı olmaları ile ilgili olmaktadır. İyi beslenen ve bakımları düzenli olan muhabbet kuşlarının ömürleri daha uzun olduğu bilinmektedir. Muhabbet kuşlarının sağlıklarının iyi olmadığı dış görünüşlerinden ve beslenme isteksizliklerinde ortaya çıkmaktadır. Muhabbet kuşu ishal olduğunda ne yapılır ve ne iyi gelir sorularının yanıtları hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.

Muhabbet Kuşu İshal Olduğunda Ne Yapılır Neler İyi Gelir

Muhabbet kuşları sağlıkları ile ilgili olarak herhangi bir rahatsızlıkta belirti gösteren ve genellikle hasta oldukları anlaşılabilen canlılardır. Muhabbet kuşlarının ishal olduğunu kafesin altında epey bir ıslaklık olduğu zaman anlamak gerekmektedir. Kuşların ishal ile beraber bitkin görünümleri de ortaya çıkarak engellenemez ise sağlıklarını tehlikeye atacak durumlar ortaya çıkmaktadır. 

Haberin Devamı

 Muhabbet Kuşları İshal Olduğunda Ne Yapılır? 

 Muhabbet kuşları bakımı yapılırken ishal veya benzeri durumlarda hastalıkları anlaşılabilen canlılardandır. Özellikle muhabbet kuşlarının ishal olduğu dışkılarının su gibi görünmesinden anlaşılmaktadır. Bir muhabbet kuşu ishal ise dışkısı su şeklinde görüldüğü gibi kafes içerisinde ıslaklık oluşması mümkün olmaktadır. 

 Muhabbet kuşunun ishal olmasının nedenleri arasında ıslak verilen yeşillikler veya kuşun diğer rahatsızlıkları nedeniyle oluşmaktadır. 

 

 Muhabbet kuşları ishal olduklarında dış görünüşleri de solgunlaşmaktadır. Böyle durumlarda bir veteriner hekime başvurmak gerekmektedir.

 Muhabbet Kuşları İshal Olduklarında Ne İyi Gelir? 

 Muhabbet kuşları ishal olduklarında suları içerisine limon veya portakal suyu damlatılabilmektedir. Veya ishal önleyici damla sularına karıştırılabilmektedir. 

Haberin Devamı

 Muhabbet kuşlarının ishalini gidermek için kafesin içerisine patates haşlaması veya pirinç lapası koymak evde yapılabilecek önlemler arasında bulunmaktadır. Yapılabilecek diğer bir şey ise sularına tuz ve şeker karışımı eklemek olmaktadır. 

 Muhabbet kuşları ishal olduklarında halsiz olabilecekleri için suları içerisine yarım bebe aspirini koymak da faydalı olmaktadır. 

 Kuşların kurulanmamış yeşillik yemelerine engel olmak da ishalini artmasını önlemek için gerekli bir önlem olmaktadır. 

Yazarlar