Ameliyatsız estetik trendleri

Bu yılın trendleri neler?

Enjeksiyon, lazer ve peeling gibi cerrahi olmayan estetik tedavilerin ne kadar etkili olduğu artık herkes tarafından biliniyor. İster vücudunuzun bir bölgesinden alınıp başka bir bölgeye enjekte edilen yağ, ister burun şekillendirme için kullanılan dolgu maddeleri olsun, ameliyatsız kozmetik tedaviler her zamankinden daha popüler. İşte 2021'in en popüler ameliyatsız estetik prosedürler…

Kaş kaldırma

Botoks enjeksiyonuyla kaşlar olması gereken pozisyona getirilebilir. İhtiyaca göre dolgu enjeksiyonuyla göz çevresine hacim de eklenebilir. Ameliyatsız kaş kaldırma estetiğinde kesi, anestezi işlemi ve iyileşme süreci gerekmez. Sonuçları hızlı bir şekilde görünür hale gelir. Göz çevresi daha estetik ve genç bir görünüme kavuşturulur.

Haberin Devamı

Dudak dolgusu

Dudakların dolgunluğunu artırmak, şeklini düzeltmek ve kontürünü belirlemek için bu yıl da en yaygın talep edilen operasyonlar arasında yer alıyor. Günümüzde en çok tercih edilen dolgu malzemesi ise vücudun doğal yapısında da bulunan hyalüronik asit dolgu malzemeleridir. Sonuçlar, kullanılan dolgu malzemesinin türüne göre 6 ay ile 1 yıl arasında etkisini sürdürebilmektedir. Dudaklar hacmini ve şeklini kaybetmeye başlayınca kişinin isteğine göre enjeksiyon işleminin tekrarlanması gerekir. Alerji riski oldukça düşüktür.

Popo kaldırma

Vücudun başka bölgelerinden alınan yağın, popo bölgesine enjekte edildiği bir prosedürdür. Vücut şekillendirme estetiği operasyonlarında bölgesel yağ alımı operasyonuyla birlikte uygulanabilir. Bu yıl da popo kaldırma işlem en çok talep edilen operasyonlar arasında.

Ameliyatsız burun estetiği

Geleneksel bir rinoplasti ağrılıdır, invazivdir ve çok fazla iyileşme süresi gerektirir. Bu nedenle hyaluronik asit gibi enjekte edilebilir dolgu maddeleri kullanılarak ameliyatsız burun estetiği yapılabilir. Sonuçlar kalıcı değildir ancak bu popüler burun estetiği tedavisi, köprü düzeltme veya burun deliği simetrisi oluşturmak isteyen kişiler için uygundur. Ameliyatsız burun estetiği burun boyutunu küçültemez, bu nedenle daha küçük burun isteyenler cerrahi yöntemi tercih etmelidir.

Haberin Devamı

Lazerle yüz tedavileri

Güneş lekeleri, matlık ve geniş gözenekler gibi küçük cilt kusurları için fraksiyonel lazer tedavisi uygulanabilir. Ağrısız, hızlı bir şekilde yapılır ve hafif kızarıklık dışında neredeyse hiçbir iz olmaz. Cilt tonunu aydınlatmak ve gözenekleri en aza indirmek için yüzünüzde bir lazer çubuğu hareket ettirilmektedir.

Kimyasal peeling

Ciltte yeni katmanlar oluşturarak daha parlak, daha net ve daha genç görünen bir cilt elde edilebilir. Kimyasal peelinglerin gücü değişiklik gösterir; bazıları öğle yemeği saatinizde yapılabilirken daha güçlü konsantrasyonlar ise daha fazla iyileşme süresi gerekebilir. Kimyasal peeling derin kırışıklıkların, güneş hasarının ve sivilce izlerinin görünümünü azaltmak isteyen kişiler arasında oldukça popülerdir.

Soğuk lipoliz veya soğuk şekillendirme

Soğuk lipoliz yeni bir yöntem değil ancak liposuction'a non-invaziv bir alternatif olarak oldukça ilgi görüyor. Soğuk lipoliz, liposuction'ın tedavi ettiği daha geniş alanlara karşı inatçı yağ ceplerini (egzersiz yapması zor olanlar) hedefler. Bu cerrahi olmayan prosedürde özel el cihazı kullanılır ve soğutma mekanizmasıyla yağlar dondurulur ve cildin yüzeyinin altındaki yağ hücreleri yok edilir. Ardından terapist, vücudunuz tarafından doğal olarak atılan yağı parçalamak için bölgeye sıkıca masaj yapar. Genellikle birden fazla seans gerekir ve sonuçların görülmesi üç ayı bulabilir.

Haberin Devamı

Botoks

Botoks, non-invaziv kozmetik tedavilerde liderliğini korumaya devam ediyor. Bu enjekte edilebilir tedavi, hafif ama etkili bir sonuçla yüz kaslarını gevşetir. Bu hızlı ve nispeten ağrısız prosedürün öğle yemeği molası sırasında yapılabildiğini ve anında tazelenmiş ve dinlenmiş görünmenizi sağladığını düşünürsek, bu kadar popüler olmasına şaşırmamalı.

Lazer liposuction

Bu rafine liposuction tedavisi, yağı ince bir tüp yoluyla almadan önce sıvılaştırmak için düşük dalgalı bir lazerle yağları eritilmesidir. Yağ sıvılaştırıldığı için çıkarılması çok daha kolaydır ve bu nedenle geleneksel liposuction kadar zor değildir. Yüz veya boyun gibi bölgelerde daha etkili sonuçlar elde edilmesini sağlar.

Çene dolgunluğu azaltma

Artık gıdıyı azaltmak ve çene hattını şekillendirmek için cerrahi ve invaziv olmayan bir tedavi var; masseter botoksu. Bu işlem vücutta doğal olarak bulunan ve yağ hücrelerini emen bir madde olan deoksikolik asit içeren bir üründür. Bu enjekte edilebilir yağ eriticiler, boyun liposuction gibi önceki prosedürlerden daha hızlı ve daha az rahatsızlıkla çene dolgunluğu ile mücadele edebilir.

Mezoterapi

Mezoterapi cildi sıkılaştırmanın yanı sıra, saç dökülmesini tedavi etmek, selüliti en aza indirmek ve pigmentli cildi aydınlatmak için birden fazla farmasötik, vitamin, homeopatik, hormon veya enzim enjeksiyonunu içeren, invaziv olmayan yöntemlerdendir. Mezoterapi bu sene de en çok tercih edilen yöntemler arasında.

Radyofrekans tedavileri

Bu popüler, cerrahi olmayan cilt sıkılaştırma tedavisi değişen sonuçlarla birlikte çok az kesintiye sahiptir. Kollajen üretimini uyaran radyofrekans enerjisini kullanarak yüzünüzdeki kırışıklıkları ustaca silmeye çalışır. Prosedür nispeten ağrısız ve iyileşme süresi gerekmeyen bir işlemdir.

Sıvı yüz germe

Artık sarkan cildinizi kaldırmak ve kırışıklıkları yumuşatmak için bıçak altına yatmanıza gerek yok. Sıvı yüz germe, yüz hatlarını nazikçe kaldırmak, kırışıklıkları ve kıvrımları azaltmak ve daha parlak, daha dinlenmiş bir görünüm oluşturmak için enjekte edilebilir jel dolgu maddeleri kullanılan cerrahi olmayan bir işlemdir. Bu yüz şekillendirme prosedürü iki yıla kadar sürebilir.

Yanak dolgusu

Sıkı cilt ve belirgin elmacık kemikleri gençliğin ve güzelliğin simgesidir. Dolgu maddeleriyle daha genç görünüm için yüze hacim ve tanım enjekte edilebilir. Yüz estetiği yaptırmamayı tercih edenler için enjekte edilebilir dolgu maddeleri daha çekici bir seçenek olabilir.

Op. Dr. İlsun Aka

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahisi

www.ilsunaka.com.tr

www.instagram.com/drilsunaka