Işıl ışıl bir cilde nasıl kavuşuruz?

Mezoterapi uygulamaları çeşitli cilt problemlerinin tedavisinde başarıyla kullanılmaktadır. Genellikle tercih edilen uygulamalar; cilt gençleştirme, yaşlanma karşıtı işlemler, leke sorunları, selülit ve çatlak tedavisi ve yara izleridir.

Mezoterapide cildin alt tabakasındaki kollajen ve elastin yapıları uyarılır. Uyarım sonucunda kan ve lenf dolaşımı düzelir ve yanıt verir. Mezoterapi sırasında kişilerin istek ve ihtiyaçlarına göre belirlenen mineraller ve amino asitler karıştırılarak belirli oranlarda enjekte edilir. Mezoterapi uygulamasına uygun olmayan kişiler ise; hamileler, otoimmün hastalığı olanlar, şeker hastaları, kanser hastaları, pıhtılaşma riski olanlar ve ürtiker hastalarıdır.

Haberin Devamı

Sonuçlar kısa sürede kendini belli eder

Mezoterapi sonrası beklenen yan etkiler; kızarıklık ve morarmadır. Beklenen bir yan etki oldukları için herhangi bir tedavi görmeden kendiliğinden geçerler. İşlem sonrası kişiden kişiye farklılık gösterse de sonuçlar ikinci veya üçüncü uygulamadan sonra görülmeye başlanır. Mezoterapi uygulandıktan sonra bir uzman tavsiyesi dikkate alınmalıdır. İşlemden sonra 2 gün su ile temas edilmemelidir. Dar giysiler ilk tercih olmamalıdır.

Bölgelere özel mezoterapi uygulamaları nelerdir?

Yüz bölgesine özel mezoterapi uygulaması

Yüz mezoterapisinde kişinin cilt problemine göre ilaçlar belirlenir ve cilt altına uygulanır. İlgili ilacın az miktarda olması nedeniyle yan etki olasılığı azalır. Yüz mezoterapisi sayesinde ciltteki kırışıklıklar ve sarkmalar giderilir, cilt daha parlak ve genç görünür. Özellikle yüz, boyun ve dekolte bölgesindeki deformitelerden (kırışıklık, renk eşitsizliği) rahatsız olan kişilere uygulanabilir.

Yüz mezoterapi yöntemi sonuçları ise oldukça başarılıdır. Uygulanacak seans sayısı kişinin cildine ve ihtiyacına göre değişiklik göstermektedir. Genellikle tercih edilen seans sayısı ve sıklığı 2 haftada bir olmak üzere 2 ila 5 seanstır. Ciltte elde edilen başarılı sonucu korumak için belirli aralıklarda koruma seansı yapılabilir. İlk olarak kişinin detaylıca cilt analizi yapılır. Kişinin talepleri doğrultusunda uygun karışımlar hazırlanır. Uygulama yapılacak bölge işleme hazırlanır. Karışım ince uçlu iğneler ile cilde enjekte edilir. Ağrı duyusunu önlemek için buz ile soğuk kompres yapılabilir. Yüz mezoterapisi sonrasında deforme olan yerlerde değişiklikler hemen fark edilir. İşlem sonrasında cilt daha parlak, canlı, sağlıklı ve diri gözükür. Cilt tipine göre oluşan kızarıklıklar oluşabilir. Bu kızarıklar endişe verici değildir, birkaç gün içinde kendiliğinden geçecektir.

Haberin Devamı

Selülit için özel mezoterapi uygulaması

Selülit dolaşım bozukluklarının bir sonucudur. Özellikle kadınlarda meydana gelen problemler kişilerin dış görünüş açısından kendilerini rahatsız hissetmelerine neden olabilmektedir. Mezoterapi ile cilt altına enjekte edildiğinden selülit bölgesindeki kan akışı düzenlenebilir. 4 ile 10 hafta arasında etkili sonuçlar elde etmek mümkündür.

Bölgesel yağlanmaya yönelik mezoterapi uygulaması

Karın, bel ve kol bölgesindeki lokal yağlanma sorunları için de mezoterapi önerilir. Mezoterapi sırasında yağ dokusunun yanması tetiklenir. Egzersiz ve diyet ile kısa sürede başarılı sonuçlar görebilirsiniz.

Haberin Devamı

Mezoterapiye destek doğru cilt bakımı

Cildimizi ne kadar korumaya çalışsak da çevresel faktörlerden olumsuz etkilenir. Bunlara zararlı güneş ışığı ve çevre kirliliği dahildir. Cildinizi korumanın yolu düzenli cilt bakımı yapmaktan geçer. Bireysel ihtiyaçlara göre tasarlanmış etkili cilt bakımı sayesinde cilt kolayca temizlenir. Cilt bakımında en büyük hata cilt tipinize ve cilt asit miktarınıza uygun olmayan bir temizleyici kullanmaktır.

Doğru bir cilt bakım rutininin en önemli adı cilt tipinize uygun ürünler kullanmaktır. Herkes için genel kural, uygulama sonrasında gergin ve kuru bir his vermeyen ürünleri tercih etmektir.

Yapılan en yaygın bir hata, yağlı cilde sahip kişilerin cildini nemlendirmekten kaçınmalarıdır. Her cilt tipi neme ihtiyaç duyar. Yağlı cilde sahip kişiler cilt tipine uygun ürünleri tercih etmelidir. Kuru cilt daha fazla neme ihtiyaç duyabilir. Profesyonel bir dermatolog tavsiyesi üzerine hyalüronik asit içeren bir krem kullanabilirler.