Her yaşta güzel hissetmek için 4 uygulama

Yaş almakla birlikte ciltte ortaya çıkan kırışıklıklar ve sarkmalar bazı ufak dokunuşlar sayesinde giderilebilmektedir.

Highlight dolgu

Highlight dolgu, hyalüronik asit veya otolog yağ hücrelerinin enjeksiyonlarını içeren bir prosedürdür. Doğal görünümlü sonuçlar elde etmek için yanak tasarımı ve enjeksiyon tekniğinin doğru uygulanması çok önemlidir. Kayıp hacmi yüzün orta kısmına dağıtırken doğal gerginlik ve ışık için germe noktalarına uygulanmalıdır. Bu sayede doğal ışık ve gölge yaratılır ve elmacık kemiklerinin görünümü sıkılaştırılır. Bunun için yanaklarda 8 veya 5 noktada lifting amaçlı dolgu yapılmalıdır. Bu sayede yanakların yapay şişmesi önlenebilir.

Haberin Devamı

Dolgu ile orta yüz gençleştirme

Orta yüz dolgu tedavileri, daha genç bir görünüm için orta yüz bölgesindeki (elmacık kemiği bölgesi olarak da bilinir) desteği artırmak üzere tasarlanmıştır. Orta yüz germe işleminin erken aşamalarında olanlar için orta yüz dolgusu bölgedeki hacim eksikliğini giderebilir. Orta germe ile elmacık kemikleri bölgesindeki kusurlar giderildiği için göz altı bölgesindeki donukluk ve alt göz kapağının yanak mesafesi kısaltılır. Aynı zamanda burun kökünden ağız köşelerine kadar uzanan çizgi daha az derinliğe sahiptir. Bu yüzün üçgen olmasını ve tekrar daha genç görünmesini sağlar.

Orta yüz çökmesini tedavi etmek için hyalüronik asit içeren dolgu maddeleri de kullanılır. Uygulama, derin düzlemin orta düzleminde gerçekleşeceğinden, daha fazla çapraz bağlantılı daha büyük moleküler dolgu malzemeleri tercih edilir. Orta yüz dolgu efekti hemen görülebilir. Orta yüz doldurulduktan sonra bir miktar şişlik olabilir. Ortaya çıkan şişlik 2-3 gün içinde geçecektir. Uygulama derin bir düzlemde yapıldığından orta yüz dolgusu sonrası genellikle morarma görülmez.

Botoks

Botulinum toksini, botulinum bakterisi tarafından üretilir. Belirli tipteki sinirlerin hareketini büyük ölçüde bloke ederek bir nörotoksin görevi görür. Botulinum toksini enjekte edilen kastaki sinir sinyallerini bloke ederek uygulama alanında istenilen sonuçların alınmasını sağlar. Bu sayede yüz bölgesindeki bazı kırışıklıklar yumuşatılabilir, azaltılabilir veya yok edilebilir. Botoks işleminin etkisi kişiden kişiye değişmekle birlikte 3 ila 6 ay arasında değişebilmektedir.

Haberin Devamı

Kaş ve göz kapağı sarkmaları

Kaş ve göz kapağı sarkmaları bir veya iki gözde görülebilen problemlerdir. Bazı durumlarda belli belirsiz bir sarkma olur, bazı durumlarda ise sarkık kaşlar veya göz kapakları göz bebeği seviyesine kadar inebilir. Bu ve benzeri durumlarda görme kısıtlıdır ve kişi görme kaybı yaşar. Kaş ve göz kapağı düşüklüğü tedavisinde tercih edilen yöntem ameliyattır. Lokal anestezi altında yapılan ameliyatlarda cilt kıvrımları kesi yeri olarak tanımlanır. Göz kapağını kaldırılır ve kesi bölgesinden girilerek ilgili kasları güçlendirilir. Kişiden kişiye değişmekle birlikte ameliyat sonrası gerekli kontrollerin ardından hastaneden taburcu edilir. Kişi gözlerini kapatmadan rahatlıkla günlük hayata dönebilir. Hafif şişlik ve morluk görülebilir, bu belirtiler normaldir. Ameliyattan 1 hafta sonra dikişler alınır ve iyileşme süreci tamamlanır. Kaş kaldırma yönteminde yüze uygun yöntem seçilmelidir. Bunun yanında kaşların yüksekliğine doktorla birlikte karar verilmesi gerekir.

Haberin Devamı

Eğer sarkma problemleri ameliyat gerektirmeyen bir miktarda ise botoks ve dolgu seçenekleri kişiye özel olarak planlanarak uygulamalar yapılabilmektedir.

 

Op. Dr. İlsun Aka

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahisi

www.ilsunaka.com.tr

www.instagram.com/drilsunaka