Daha Çekici Yüz Hatları

HANGİ UYGULAMALARI TERCİH ETMELİYİZ?

Herkes daha çekici yüz hatlarına sahip olmak ister. Günümüzde çekici yüz hatlarına sahip olmanın birçok kolay yöntemi vardır.

Fransız askı yöntemi

Gergin görünmek istiyorsanız Fransız askı yöntemini tercih edebilirsiniz. Bu ameliyatsız bir yöntem olduğu için oldukça popülerdir. Basit bir asma yöntemi ile kanül içinden işleme uygun eriyen ip uygulanır. Bu yöntem özellikle ameliyattan korkan kişiler için uygundur. Ameliyatsız kısa sürede yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırılır. Sadece estetik problemler için değil, yüz felcine bağlı ifade bozukluklarının tedavisinde de kullanılmaktadır. İşlemin etki süresinin daha uzun sürmesini istiyorsak kalıcı silikon ipler kullanılabilir. Ortalama etki süresi 3-5 yıl sürebilir.

Haberin Devamı

Genellikle yüzün sarkık bölgeleri için önerilir. Bu alanlar; oval kısım, yanaklar, çene altı, kaş çevresi ve çevresi, boyun ve elmacık kemikleridir. İşlem sırasında lokal anestezi verilir ve yaklaşık 1 saatte yapılır. Yerleştirilen ip, kişinin ihtiyacına göre ayarlanır ve dikişsiz işlem yapılabilir.

Pürüzsüz cildin sırrı; kollajen aşısı

Dolgun ve pürüzsüz bir cildin sırrı kollajen aşısıdır. Kollajen aşısı sayesinde insanların kollajen üretiminin zamanla azalmaya başlaması desteklenir. Bunun yanı sıra akne ve ameliyat izlerinin tedavisinde de ilk tercihtir.

Önce işlem yapılacak bölgeyi belirlenir ve lokal anestezi uygulanır. İnce uçlu bir iğne ile enjeksiyonlar yapılır. Aşıdan sonra yüzde hafif kızarıklık olabilir, ancak bir gün içinde kaybolacaktır. Tedavi sayısı, bireysel ihtiyaçlara göre uzman tarafından belirlenir. Ortalama 3 seans 2 hafta ara ile işlem uygulanır.

Kırışıklıklara son!

Biyolojik lifting aşısı yüz bölgesine uygulandığında toparlayıcı, gençleştirici, sıkılaştırıcı ve kırışıklık giderici etkileri gösterir. Ayrıca diğer uygulamalardan farklı daha hızlı ve uzun süre etkisini korur. 6 nokta tekniği ile tüm yüze etki eder. Bu alanların 3'ü çene çizgisi, 3'ü yanak bölgesidir. Uygulanması ise oldukça kolaydır. Özel bir iğnesi ile belirli bir bölgeye uygulanır. Uygulamadan sonra cilt üzerinde kızarıklık görülebilir. Bu semptomların görülmesi normaldir ve gün içinde kendiliğinden geçerler. Etkilerini ilk kullanımdan hemen sonra etkisini gösterir. Cildin nemi artmaya başlar ve cilt yenilenmesi birkaç hafta içinde belirginleşir. Her tedavide olduğu gibi seans sayısı kişiye özel belirlenmelidir.

Haberin Devamı

Düşen göz kapağı görünümünden kurtulun: Göz kapağı işlemleri

Göz kapağı düşüklüğü toplumun yaklaşık yüzde 5'ini etkiler. Hastalık özellikle yaşlılarda daha sık görülür ve insanların yaşam kalitesini düşürebilir. Göz kapaklarının düşüklüğünü tedavi etmek için tercih edilen yöntem cerrahidir. Genel anestezi altında yapılan ameliyatlarda küçük kesiler yapılır. Kesi açıldıkça sarkan göz kapağı kaldırılır ve zayıflayan kas güçlenir. Yaklaşık 45 dakika süren ameliyatın ardından hasta hastaneden taburcu edilir ve günlük hayatına döner. Yapılacak işlem kişinin yüzüne göre belirlenmeli ve uzman bir hekim tarafından yapılmalıdır.

Haberin Devamı

Sıklıkla kullanılan diğer iki yöntem ise germe ve iple askılamadır. Germe yöntemi; kalıcı olarak uygulanabilen bir yöntemdir. Genç ve orta yaşlı kişiler tercih edilebilir. Lokal anestezi ile uygulanan bu yöntemde göz kapağı yukarı taşınır. İp yönteminde ise iyileşme süreci oldukça kısadır. İşleme saç çizgisinden başlanır ve mikro cihazlarla girilerek kaşlar askılanır.

Highlight dolgu

Highlight dolgusu ile derin kırışıklıkları doldurur ve istenen elmacık kemikleri hacmine ulaşır. Yanaklar ve elmacık kemikleri arasında doğal ışık yaratır. Bu sayede esneme, hacim ve kontürleme aynı anda yapılabilir.

Enjeksiyon işlemi ortalama 15 dakika sürer ve etkileri kullanılan malzemeye bağlı olarak 8 ila 15 ay arasında sürebilir. Kişinin isteği üzerine işlemin etkisi azaldıkça enjeksiyon işlemi tekrarlanabilir. Lokal anestezi kullanımı ve çok ince enjeksiyon malzemelerinin kullanılması nedeniyle işlem sırasında ağrı olmaz. Yara izi ve iyileşme süreci gerektirmez. Yanak dolgusunun etkileri hemen görülmeye başlar ve son şekil iki hafta içinde gerçekleşir.

Dolgu ile orta yüz gençleştirme

Düzleştirilmiş orta yüzü, sarkık yanakları, deforme olmuş gözyaşı kanalları ve derinleşmiş labionazal kıvrımları olan kişiler, yaşlandıkça bu prosedür için adaylardır. Orta yaşlarda bu problemler daha belirgin hale geldiği için 35-50 yaş arası kozmetik cerrahiye ihtiyaç duymayan ancak sorunları orta yüz bölgesi ile sınırlı olan kişilere bu tip uygulamalar yapılabilmektedir.

Orta yüz dolgu tedavileri, daha genç bir görünüm için orta yüz bölgesindeki (elmacık kemiği bölgesi olarak da bilinir) desteği artırmak üzere tasarlanmıştır. Orta yüz germe ameliyatının erken aşamalarında olanlar için orta yüz dolgusu bölgedeki hacim eksikliğini giderebilir. Orta germe ile elmacık kemikleri bölgesindeki kusurlar giderildiği için göz altı bölgesindeki donukluk ve alt göz kapağının yanak mesafesi kısaltılır. Aynı zamanda burun kökünden ağız köşelerine kadar uzanan çizgi (nazolabial çizgi olarak adlandırılır) da daha az derinliğe sahiptir. Bu yüzün üçgen olmasını ve tekrar daha genç görünmesini sağlar.

Op. Dr. İlsun Aka

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahisi

www.ilsunaka.com.tr

www.instagram.com/drilsunaka