Bu yöntemle genç bakışlara sahip olabilirsiniz!

 

Günümüzde güzellik trendleri oldukça sık ve çabuk değişmektedir. Yüz bölgesinde son zamanların favorisi ise genç ve çekik bakışlar. Yapılacak işlemler ile hem kaşlarınız daha kalkık duracak hem de çekik gözler ile daha genç bir ifadeye kavuşabilirsiniz. Bunun haricinde ise uygulanan işlemler sonucunda yerçekiminin yüz bölgesinde meydana getirebileceği sarkma sorunlarının önüne geçebilirsiniz.

Nedir bu kalkık kaş ve badem göz?

Kalkık kaş ve badem göz görünümü elde etmek için en sık tercih edilen yöntem Bella eyes veya cat eyes olarak bilinen uygulamadır. Ancak her yüz şekli için ideal göz şeklinin farklı olduğunu unutmayın. İdeal göz şekli ise anatomide bulunan hafif yukarı eğik şekildir.

Haberin Devamı

Bella eyes stilinde kaşlar asılarak kaldırılır ve gözler gerçekte olduğundan daha çekik görünür. Bu işlemi; göz kenarlarından, kaz ayaklarından ve göz kapaklarından düşmeye başlayan kişiler tercih etmektedir. Uygulama sayesinde kişi bu sorunlardan kurtulabilir ve istediği enerjik ve genç görünüme kavuşabilir. Aynı zamanda Bella eyes tedavisi yüz ve boyun bölgesinde de lifting etkisi gösterir.

Bella eyes işlemi bir nevi cerrahi ameliyattır. Alanında uzman bir plastik cerrah tarafından yapılmalıdır. Gözün dışarıdan bir kesi yapılmadan çekildiği endoskopik kantopeksi adı verilen bir işlemdir. Aynı zamanda endoskopik kaş kaldırma ile kaşlar kaldırılır ve üst bölge taşınır. En avantajlı yanı iz kalmaması ve kesiğin tamamen saçlı deride kalmasıdır. Operasyondan sonra bir gece hastanede kalarak ortalama 7 gün içerisinde normal hayata dönülebilmektedir.

Ameliyattan sonra kesi steril bir şerit ile kapatılmalıdır. Hastaların 3 gün ameliyat bölgesine dokunmaması, 10 gün yüz üstü yatmaması önerilir. Buz, olası şişliği ve ödemi giderebilir.

Bella eyes ameliyatı olmaya karar verdiğinizde mutlaka alanında uzman bir doktora danışmalısınız. Bu işlem tüm yüzü etkilediği için sadece gözler değil tüm yüz de değerlendirilmelidir. Uzmanlar yüz hatlarınıza göre programı uygulayacaktır.

Op. Dr. İlsun Aka

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahisi

Haberin Devamı

www.ilsunaka.com.tr

www.instagram.com/drilsunaka