Dolgu hangi bölgelerde kullanılıyor?

Dolgu uygulamaları, görünüm ve sağlık sorunlarını gidermenin en yaygın yollarından biridir. Yaşlanma belirtileriyle savaşmanın ve size parlak, genç bir görünüm kazandırmak için uygulama yapılır. Sıklıkla tercih edilmesinin temel nedeni içeriğinin güvenli olması ve herhangi bir sağlık sorununa yol açmamasıdır. Dolgu işleminin yapılması için uygun olmayan kişiler ise; bağışıklık sistemi sorunları, iyileşmeyen yara izleri, şeker hastalığı ve bazı maddelere alerjisi olan kişilerdir.

Dolgu uygulanabilecek alanlar; elmacık kemikleri, çene çizgisi ve dudak belirginleştirme, dudak ince çizgileri, derin şekilde oluşan yara ve sivilce izleri, çöken gözaltının doldurulması ve dudak – burun kenarlarında oluşan çizgilerdir.

Haberin Devamı

Dudak bölgesine dolgu işlemi: Yaşla birlikte dudaklar incelir, hacim ve şekil kaybeder. Hyalüronik asit içeren dolgu uygulamaları orijinal şeklini geri kazandırmak için tercih edilir.

Burun - ağız bölgesine dolgu işlemi: Zamanla yağ dokusunun kaybı ile bu bölgelerde çizgiler oluşmaya başlayabilir. Bu çizgiler kişiyi yorgun ve solgun gösterebilir. Cildi canlandırmak ve kırışıklıkları azaltmak için hyalüronik asit bazlı dolgu maddeleri kullanılabilir.

Yanaklar, şakaklar ve alt çene bölgesine dolgu işlemi: Yaşlanma nedeniyle bu bölgelerdeki sarkmalar için dolgu kullanılmaktadır. İşlem sayesinde kişi daha genç ve dolgun bir cilde sahip olacaktır.

Kaş düşüklüğü sorununa yönelik dolgu işlemi: Hem sağlık açısından hem de görünüm açısından kişinin yaşam kalitesi olumsuz etkilenir. Yapılacak dolgu ile kaşlar yukarı kaldırılır ve kişinin görüşü ve görünüşü iyileştirilir.

Dolgu yönteminin sıklıkla tercih edilmesinin nedenlerinden biri de uygulama ve iyileşme sürecinin çok kolay olmasıdır. İşlemden önce bir uzmana danışarak dolgu yapılacak bölgelerin belirlenmesi gerekir. İşlemde ise lokal anestezi için krem ??kullanılır ve bölgenin uyuşması beklenir. Uyuşukluğa ulaşıldığında, dolgu uygulama işlemine başlanır. Uygulama yapılacak bölgeye göre değişmekle birlikte yaklaşık 30 dakika sürer. İğne ile yapıldığı için iğne izlerinin 1-2 saat kalması normaldir. İşlemden 2 saat sonra iz kendiliğinden kaybolur. Uygulamadan hemen sonra normal hayatınıza dönebilirsiniz.

Haberin Devamı

Op. Dr. İlsun Aka

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahisi

www.ilsunaka.com.tr

www.instagram.com/drilsunaka