Estetik uygulamaları

Yazın yaptırabileceğimiz ameliyatsız estetik uygulamalar

Kış ayları evde sakin vakit geçirmek için mükemmeldir, ancak sıcak hava geldiğinde sosyal takvimlerimiz yeniden hareketlenmeye başlar.

Vücut şekillendirme

Vücut şekillendirme, vücuttaki kolay erimeyen yağ birikintilerini gideren bir tedavidir. Örneğin liposuction, yağ hücrelerini kalıcı olarak ortadan kaldıran minimal cerrahi bir işlemdir. İnvazif yapısı nedeniyle, liposuction genellikle iyileşme sürecine yardımcı olmak için hastaların birkaç hafta kompresyon için korse giymesini gerektirir.

Haberin Devamı

Ameliyatsız vücut şekillendirme tedavileri arasında CoolSculpting®, SculpSure® ve UltraShape® gibi teknolojiler bulunur. Ameliyatla yağı almak yerine, yağ hücrelerini dondurarak veya ultrason veya radyofrekans yoluyla yoğun ısı vererek çalışırlar. Liposuction gibi, karın , uyluklar, kol altları, popo veya üst kollar gibi çeşitli alanları yeniden şekillendirmek için kullanılabilirler. Minimal bir iyileşme süresi vardır, ancak biraz kızarıklık ve şişlik yaşanabilir.

Her vücut şekillendirme prosedürü farklı etkilere sahiptir. Örneğin, kriyolipoliz cihazları fazla yağ dokusunu yok eder ancak cildi sıkılaştırmaz. Radyofrekans cihazları ise cilt sıkılaştırma prosedürleridir.

Tedavilerin tam sonuçları 12 ila 16 hafta içinde ortaya çıkar, ancak sonuçlar liposuction gibi cerrahi prosedürlerde olduğu gibi kalıcı değildir.

Dermal dolgular

Kimyasal peeling gibi diğer pek çok yüz uygulamasının aksine, enjekte edilebilir maddeler sert yaz güneşi ile olumsuz etkileşime girmez, bu da onu yaz için mükemmel bir tedavi haline getirir. Enjekte edilebilir dermal dolgular, hacmi geri kazandıran ve derin çizgileri düzelten yumuşak doku dolgu maddeleridir. Yaşlanma belirtilerini azaltmak için hızlı etki ederler ve minimum kesinti süresine sahiptirler ve altı aydan iki yıla kadar etkilerini devam ettirirler. Bu, yaz aktivitelerinize hemen geri dönebileceğiniz anlamına gelir.

Yaz aylarında dermal dolguyu önerilir çünkü güneşe maruz kalmanızın olumsuz etkileri düşüktür. Gözlerin altındaki çukurların ya da dudak kenarlarındaki kıvrımların doldurulması, yaz için tazelenmiş bir görünüm sağlar. Pek çok dermal dolgu türü vardır, ancak en yaygın olanları arasında hyaluronik asit yer alır.

Haberin Devamı

Botoks

Dermal dolgu maddelerine benzer şekilde, botoks istenmeyen yüz hatlarını ve kırışıklıkları düzeltmenin başka bir invazif olmayan yoludur. Botoks, yüz kaslarını geçici olarak felç ederek etki eden botulinum toksin içerir.

Yaşlanma belirtilerini azaltmanın yanı sıra, yüz inceltme uygulamalarında da kullanılır. Botoks, çiğnemeden sorumlu olan masseter kası adı verilen kasa enjekte edilir. Çene çizgisini yuvarlayarak ve yanakları incelterek bu kası gevşetir. Ayrıca gözleri kısmaktan veya kaşları çatmaktan kaçınmak için kaz ayakları tedavisinde de uygulanır. Koltuk altlarında aşırı terlemeyi azaltmaya yardımcı olmak için de kullanılabilir.

Botoks işlemleri gündelik hayatı kesintiye uğratmaz. İyileşme süreci ya da özel bir bakım gerektirmez. Güneş koruyucu krem kullanmak korunma için yeterlidir.

Haberin Devamı

Sonuçları görmek yaklaşık iki hafta sürebilir ve etkileri yaklaşık dört ila altı ay sürebilir. Yaz boyunca daha ince ve kırışıksız görünen bir yüze sahip olunabilir.

Yaz aylarında eğer yeterli koruma sağlanırsa burun ya da meme estetiği operasyonları dahil tüm prosedürler güvenli bir şekilde uygulanabilir. İyileşme ve verilen yeni şeklin ortaya çıkması için biraz daha süreye ihtiyaç olur. Bunun dışında kişinin ihtiyacına göre her mevsimde estetik cerrahinin sunduğu tüm prosedürlerden faylanılabilir.

Op. Dr. İlsun Aka

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahisi

www.ilsunaka.com.tr

www.instagram.com/drilsunaka