Fransız askısı yöntemiyle hızlı ve kolayca gençleşin!

Fransız askı yöntemi ameliyatsız yüz gençleştirme tedavilerinden en uygunudur. Yaş alınmaya başlanmasıyla cilt dokusunda bozulmalar ve hacim kaybı gözlenir. Sonucunda ise ciltte sarkmalar gözlenebilir. Teknikte uygulanan yöntem sayesinde cerrahi işleme gereken duyulmadan gergin ve sıkı bir cilt görünümüne sahip olabilirsiniz. Medikal ipler ile gerçekleştirilen işlemde cilt üzerinde var olan sarkıklıklar giderilerek kırışıklıklar giderilir. Cilde uygun olan ipler sayesinde uzun süre genç bir görüntüye sahip olabilirsiniz.

Haberin Devamı

Fransız askı yöntemi özellikle cerrahi işlemlerden çekinen kişiler için tercih edilen bir yöntemdir. Cildinde yoğun sarkma görülen ve orta yaşlı kişilerin mevcut cilt sorunlarında oldukça başarılı sonuçlar elde edilebilir. Özellikle yanak sarkması, kaş düşüklüğü ve alın sarkması problemlerin tedavisinde tercih edilmektedir. Genç yaşta yapılan uygulamalar ise ileri ki yaşlarda yüz germe ameliyatına olan ihtiyacı azaltabilir. İşlem sonrasında ise sarkan cilt yukarı doğru kaldırılır, yüz şekli ortaya çıkar ve elmacık kemikleri belirginleştirilir.

Fransız askı yöntemi isteğe ve ihtiyaca bağlı olarak yanak, çene altı, elmacık kemiği, kaş ve boyun bölgelerine uygulanabilir. Uygulamaya başlanmadan önce işlem yapılacak yere lokal anestezi kremleri uygulanır. Belirlenen bölgelerden açılan minik kesiler sayesinde medikal ipler cilt altına yerleştirerek yüz yukarı doğru askılanır. Fransız askı yönteminin diğer işlemlere kıyasla artısı yüz ifadesini değiştirmemesi ve mimikleri bozmamasıdır. Uygulama sonrası cilt üzerinde etkisi hemen görülebilir. Yüzün tam olarak oturması ise 2 ila 3 ayı bulacaktır.

Merak edilen sorular

Fransız askı yöntemi kalıcı değildir. Kullanılan medikal iplerin ömrü kişiden kişiye değişmekle beraber 3 – 7 yılı bulacaktır. Uygulanacak yöntem her cilt tipi ne göredir. Yaş almayla beraber çok kalınlaşan ciltlerde deri ağırlaşacağı için bu yöntem tercih edilmeyebilir.

Op. Dr. İlsun Aka

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahisi

www.ilsunaka.com.tr

www.instagram.com/drilsunaka

Haberin Devamı