Kilo verme sonrasında sarkık oluşumu birçok kişinin problemi

Ani kilo değişiklikleri, hamilelikte aşırı kilo alımı ve çoğul gebelikler karın sarkmasına yol açabilir. Bu sorunların neden olduğu sarkık veya aşırı karın görünümünden karın germe ile kurtulabilirsiniz. Karın germe hareketleri, karnın belirli bir bölgesindeki fazla yağ dokusunun çıkarılmasıdır. Bu işlem sonucunda düz, sıkı bir karın görünümüne sahip olunabilir.

Tam karın germe ve mini karın germe yöntemi

Tam karın germe: Tam karın germe yöntemi üst ve alt karın için tercih edilen yöntemdir. Hamilelik sonrası rahatsızlık veya aşırı kilo kaybı yaşayan kişiler için çok uygundur. Aynı zamanda diyet ve egzersizle karın bölgesi ile baş edemeyen kişiler de bu yöntemi tercih edebilirler. Doğum yapmayı düşünen veya kilo verebilecek kişiler için ameliyatın ertelenmesi gerekebilir.

Haberin Devamı

Mini karın germe yöntemi: Mini karın germe yöntemi göbek deliği altında sarkma sorunu yaşayan kişiler için uygundur. Bu yöntemde daha kısa bir kesi tercih edilir. Bikini bölgesinden cerrahi kesi yapılır. Operasyon, orta ve alt karın bölgesindeki fazla yağlar gerdirilerek yapılır. Fazla kilolu kişilere bu yöntemi uygulayabilmeleri için ameliyat öncesi kilo vermeleri gerekmektedir. Herhangi bir kilo verme yöntemi ve ameliyatı olmadığı için kişilerin ameliyattan sonra kendilerini kontrol etmeleri gerekmektedir.

İşlem süresi yaklaşık 3-4 saat arasında değişmektedir. Ameliyattan sonra kontrol amaçlı bir gün hastanede kalınması gerekir. Ameliyat sonrası korseleri doktor kontrolünde kullanılmalıdır. Ameliyattan sonraki 10 gün boyunca hastalar kontrollü bir şekilde günlük hayata dönebilir.

Karın germe ameliyatının birçok faydası vardır

Genel vücut duruşu iyileştirilir: Karın ameliyatı, gevşek karın kaslarını eski haline getirebilir ve daha sıkı görünmesini sağlayabilir. Ameliyattan sonra kişinin duruşu düzelecek ve sırt ağrısı azalacaktır.

Karın fıtığı problemlerini azaltabilir: Karın fıtığı sorunları karın dokusunun dışında ortaya çıkar. Bu sorunu yaşayan kişiler karın germe ameliyatı sonrasında oluşan rahatsızlık ve karın şişliğinden kurtulabilmektedir.

Haberin Devamı

Ameliyat sonrası hakkında merak edilenler

Kişi ameliyat olmaya karar verdikten sonra ameliyata hazırlık süreci başlar. Ameliyattan önce soğuk algınlığı gibi bulaşıcı hastalıklar bulunursa ameliyat ertelenebilir. Ameliyat planlaması çok önemli bir adımdır.

İşlem alanın genişliğine bağlı olarak operasyon 2 ile 5 saat arasında sürebilir. Ameliyat sırasında karın derisi kasıktan serbest bırakılır. Bölgedeki karın kaslarındaki zayıflık veya fıtıklar tedavi edilir. Ameliyat sonrası morluk ve ödem normaldir. İlk gün yürümeye başlayabilirsiniz ancak doktorunuzun tavsiyesi üzerine yorucu egzersizlerden kaçınmalısınız. 4-6 hafta özel korse kullanılması önemlidir. Korseyi çıkardıktan 6 hafta sonra normal fiziksel aktivite başlayabilir. Tam iyileşme 6 ay ile 1 yıl arasında değişmektedir.

Unutmayın; ameliyat sonrası istenilen görüntülerin elde edilebilmesi için doktor ve danışanın birbirini tanıması önemlidir. Uygulanacak yöntem danışanın istek ve beklentilerine göre belirlenir.

Haberin Devamı

Op. Dr. İlsun Aka

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahisi

www.ilsunaka.com.tr

www.instagram.com/drilsunaka