Kepçe kulak sebebiyle sürekli şapka takmak zorunda mı kalıyorsunuz?

Kepçe kulak estetiği kulaklarını boyutunu, konumunu veya şeklini düzeltmek için uygulanan özgüveni en çok yükselten estetik operasyonlardan biridir. Kulak kepçesi adı verilen dış kulağın görünen kısmında yapılır.

Kulak kepçesi, deriyle kaplı kıkırdak kıvrımlarından oluşur. Doğumdan önce gelişmeye başlar ve doğduktan sonraki yıllarda gelişmeye devam eder.

Kulak kepçeniz düzgün bir şekilde gelişmiyorsa, kulaklarınızın boyutunu, konumunu veya şeklini düzeltmek için kepçe kulak estetiği yaptırmayı tercih edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Kulak estetiği türleri nelerdir?

Kulak büyütme: Bazı insanların küçük kulakları veya tamamen gelişmemiş kulakları olabilir. Bu durumlarda dış kulaklarını büyütmek için kepçe kulak estetiği yaptırmak isteyebilirler.

Kepçe kulak onarımı: Bu tip kepçe kulak estetiği, kulakları başa yaklaştırmayı içerir. Kulakları başlarının yanlarından belirgin bir şekilde dışarı çıkan kişilerde yapılır.

Kulak küçültme: Macrotia, kulaklarınızın normalden daha büyük olmasıdır. Makrotialı kişiler kulaklarının boyutunu küçültmek için kepçe kulak estetiği tercih edebilirler.

Kimler kepçe kulak estetiği için iyi bir adaydır?

Kulak estetiği genel olarak şu tarz kulaklar için kullanılır:

· Kafadan dışarı taşma,

· Normalden daha büyük veya daha küçük olma,

· Yaralanma, travma veya doğumdan kaynaklanan yapısal bir sorun nedeniyle anormal bir şekle sahip olma.

Ayrıca, bazı insanlar daha önce kepçe kulak estetiği yaptırmış olabilir ve sonuçlardan memnun olmayabilir. Bu nedenle, başka bir prosedüre sahip olmayı seçebilirler.

Kepçe kulak estetiği için en uygun adaylar:

· 5 yaş ve üzeri: Bu, kulak kepçesinin yetişkin boyutunun yüzde 90'ına ulaştığı noktadır.

· Genel sağlık durumu iyi: Altta yatan bir duruma sahip olmak, komplikasyon riskini artırabilir veya iyileşmeyi etkileyebilir.

· Sigara içmeyenler: Sigara içmek iyileşme sürecini yavaşlatarak bölgeye kan akışını azaltabilir.

Nasıl uygulanır?

Tıbbi geçmiş: Aldığınız ilaçlar, geçmiş ameliyatlar ve mevcut veya önceki tıbbi durumlarla ilgili bilgiler alınır.

Haberin Devamı

Muayene: Estetik cerrahınız kulaklarınızın şeklini, boyutunu ve yerleşimini değerlendirir. Ayrıca ölçüm veya fotoğraf da alabilirler.

Prosedür: Kepçe kulak estetiği tipik olarak ayaktan tedavi prosedürüdür. Prosedürün özelliklerine ve karmaşıklığına bağlı olarak 1 ila 3 saat arasında sürebilir.

Yetişkinler ve daha büyük çocuklar işlem sırasında sakinleştirici ile lokal anestezi uygulanabilir. Bazı durumlarda genel anestezi kullanılabilir. Kepçe kulak estetiği geçiren küçük çocuklar için genellikle genel anestezi önerilir.

Kullanılan özel cerrahi teknik, sahip olduğunuz kepçe kulak estetiği türüne göre belirlenir. Genel olarak konuşursak, kepçe kulak estetiği şunları içerir:

· Kulağınızın arkasında veya kulağınızın kıvrımlarının içinde bir kesi yapmak.

· Kıkırdak veya derinin çıkarılması, kıkırdağın kalıcı dikişlerle katlanması ve şekillendirilmesi kulak dokusunun manipüle edilmesi.

· Kesilerin dikişlerle kapatılması.

İyileşme süreci nasıldır?

Prosedürünüzü takiben, kulaklarınızın üzerine bandaj yerleştirilir. Özellikle dikkat edilmesi gerekenler şunlardır:

Haberin Devamı

· Kulaklarınıza dokunmaktan veya kaşımaktan kaçının.

· Kulaklarınızın üzerine yatmadığınız bir uyku pozisyonu seçin.

· Düğmeli gömlekler gibi başınızın üzerinden çekmeniz gerekmeyen giysiler giyin.

· Bazı durumlarda dikişlerin alınması da gerekebilir. Doktorunuz bunun gerekli olup olmadığını size bildirecektir. Bazı dikiş türleri kendi kendine çözülür.

Bandajlar yaklaşık bir hafta boyunca takılı kalır. Çıkarıldıktan sonra 4 ila 6 hafta daha elastik bir kafa bandı takmanız gerekir. Bu kafa bandını geceleri takabilirsiniz. Doktorunuz çeşitli aktivitelere ne zaman dönebileceğinizi konusunda sizi ayrıntılı olarak bilgilendirecektir.

Op. Dr. İlsun Aka

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahisi

www.ilsunaka.com.tr

www.instagram.com/drilsunaka