Terleme botoksu

Hiperhidroz, aşırı terlemenin tıbbi terimidir. Sıcak olmadığında da terleme gibi anormal terlemeyi ifade eder. Aşırı derecede terleyen insanlar giysilerini ıslatıncaya kadar terlerler.

Botoks enjeksiyonları, hiperhidrozlu kişiler için tercih edilir bir tedavi seçeneğidir. Eller, ayaklar ve yüz gibi diğer alanlarda terlemeyi azaltmak için kullanılabilir.

Botoks, ter bezlerinizi harekete geçirmekten sorumlu sinirleri bloke ederek etki eder. Normalde sinir sisteminiz vücut ısınız yükseldiğinde ter bezlerinizi harekete geçirir. Vücudunuzun kendini otomatik olarak soğuması terlemeyle sağlanır. Bununla birlikte, hiperhidrozlu kişilerde ter bezlerine sinyal veren sinirler aşırı aktiftir.

Haberin Devamı

Botoks enjeksiyonlarını doğrudan vücudun aşırı terleyen bölgesine uygulandığında, aşırı aktif sinirler bloke edilir. Sinirler ter bezlerine sinyal veremediğinde terleme durur. Botoks sadece enjekte edildiği bölgedeki terlemeyi engeller.

Koltuk altı ve diğer bölgelerdeki terleme tedavileri

Botoks en yaygın koltuk altı terlemesinin tedavisi için uygulanır. Avuç içi terlerini de yüzde 80 ila 90'ında başarılı bir şekilde tedavi eder. Ancak tedaviler koltuk altı tedavileri kadar uzun sürmez. Alın terini tedavi etmek için de uygulanabilir. Yaklaşık 5 ay boyunca terlemeyi yüzde 75 oranında azaltabilir.

Ayak tabanındaki terleme için de uygulanabilir. Ayağa yapılan enjeksiyonlar diğer bölgelere göre çok daha ağrılı olmasıdır.

Botoks enjeksiyonları, doğrudan doktorunuzun ofisinde yapılan basit ve hızlı bir işlemdir. İnce bir iğne kullanarak deri yüzeyinin hemen altına enjekte edilir. Bölge ihtiyaca göre uyuşturulabilir. Botoks enjeksiyonlarınızı bitirir bitirmez işinize ve normal hayatınıza dönebilirsiniz. Tedavi edilen bölgede terlemenin durması iki ila yedi gün sürer. Tam kuruluk iki hafta sürebilir. Botoksun etkileri geçicidir, tedavinizin ortalama 6 ay içinde tekrarlanması gerekir.

Botoks aşırı terleme için oldukça etkili bir tedavi yöntemidir. Birçok insan için yaşam kalitesini büyük ölçüde artmasını sağlar.

Haberin Devamı

Op. Dr. İlsun Aka

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahisi

www.ilsunaka.com.tr

www.instagram.com/drilsunaka