Yaşlanma izleri ilk olarak gözlerimizde ortaya çıkıyor!

Zamanla göz kapağı kasları gücünü kaybedebilir ve göz kapağının sarkmasına neden olabilir. Bu problem yaşlılarda daha sık görülür ve insanların yaşam kalitesini düşürebilir. Sarkık göz kapakları estetiğin yanı sıra görme bozukluklarına da neden olabilir.

Göz kapağı düşüklüğünün birden fazla nedeni olabilir

Göz kapağı düşüklüğü yaşla birlikte göz kapağı kaslarının zayıflamasının sonucudur. Yaşlandıkça göz kapaklarınızı kaldıran ve açık tutan kaslar zayıflar. Zayıf kaslar ağırlaşır ve yerçekiminin etkisi altına girer. Bazı durumlarda kas zayıflığı doğuştan olabilir.

Haberin Devamı

Bazen bir gözde, bazen iki gözde de düşüklük olabilir. Sarkma tedavi edilmezse göz bebeğine kadar uzayabilir ve bu durum görüşü kısıtlayabilir. Düzenli olarak okuyup yazan kişiler, düşük göz kapaklarını daha çabuk fark edebilirler. Sağlık sorunlarının yanı sıra kas dokusu azalmaya başladıkça kişi yorgun görünebilir.

Tercih edilen tedavi cerrahidir

Göz kapağı düşüklüğü probleminin tedavisi için genel anestezi altında, küçük kesilerle yapılan ameliyatlar tercih edilebilir. Kesi açıldıkça sarkan göz kapağı kaldırılır ve zayıflayan kas güçlenir. Yaklaşık 45 dakika süren operasyonun ardından hasta taburcu edilerek günlük hayatına devam edebilir. Şişlik ve morarma belirtileri ortaya çıkabilir ancak, bu belirtiler normaldir. Tedavi gerektirmeden zamanla kendi kendine geçecektir.

Dikişler ameliyat sonrası 10. günde tedavi sürecini tamamlamak için alınır. Yapılacak işlem kişinin yüz şekline göre belirlenmeli ve mutlaka bir uzman tarafından yapılmalıdır.

Göz kapağı ameliyatlarında açılan kesilerin izleri üst kapakta tam kapak kıvrım yerindedir. Alt göz kapağında ise kirpik diplerinde kalır. Bu nedenle üst kapak olan kesiler birinci aydan itibaren görünmez, alt kapakta olan kesiler ise ikinci aydan itibaren tamamen soluklaşır.

Op. Dr. İlsun Aka

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahisi

www.ilsunaka.com.tr

www.instagram.com/drilsunaka