Yaza hazırlık

Sıcaklıklar artıyor ve görünüşe göre 2021 yazının estetik trendleri, ışıltılı bir cilt ve vücut için şekilleniyor!

Yaz aylarında en fazla talep edilen operasyonlar arasında bölgesel incelme operasyonları, kırışık tedavileri ve dolgunlaştırmalar yer alıyor. Meme estetiği, karın germe, bölgesel incelme, kırışık giderme ve dudak dolgusu geliyor. Tüm bunlar için birkaç haftalık iyileşme süreci yeterlidir.

Kırışıklık tedavisi

Botoks ve dermal dolgu maddesi giderek daha popüler hale geliyor. Cilt için mezoterapi uygulamaları da cilde ışıltı kazandırmaya devam ediyor. Enjekte edilebilir estetik uygulamaları yaşlanma için ilk savunma hattını oluşturur.

Haberin Devamı

Hızlı ve kolay çözümler sunuyor. İhtiyaca göre kırışık tedavisi, dudak dolgusu, çene şekillendirme, kaş kaldırma gibi prosedürler ameliyatsız yöntemler olan enjeksiyon uygulamalarıyla yapılabilir. Sonuçlar birkaç hafta içinde ortaya çıkmaya başlar. Ağrısızdır, genellikle iyileşme sürecine de ihtiyaç olmaz. Öğle arasında uygulanan operasyonlardır.

Yüz gençleştirme

Botoks ve dolgu enjeksiyonlarıyla kırışıklıkları ve ince çizgileri azaltma ve daha genç görünüm için yüzün stratejik bölgelerine hacim katma imkanı sunar.

Yaz aylarında hepimiz güzelleşmek ve sosyalleşmek için daha fazla çaba gösteririz. Dışarı çıkıp gezme, daha şık kıyafetler giyme, daha güzel görünme ya da serinlemek için denize girme gibi ihtiyaçlar da artış oluyor. Bu dönemde estetik cerrahiye başvurularda da artış olabiliyor.

Bölgesel incelme

Vücuttaki bazı yağlar sadece diyet ve egzersizle giderilemez. Bunun için liposuction ile kalça, karın, kol, yüz ve sırt bölgelerindeki kolay erimeyen yağlar için uygulanan minimal invazivli bir operasyonla alınabilir. Aynı zamanda karın germe, meme küçültme, yanak inceltme ve yüz germe prosedürleri ile birlikte kombine teknik olarak da kullanılabilir.

Meme estetiği

Meme estetiğiyle daha dolgun, dik ve simetrik göğüsleriniz olsun istiyorsanız operasyondan sonra iyileşme için birkaç haftaya ihtiyacınız var. Bunun için çeşitli seçenekler sunulur. Meme implantı seçeneği ya da yağ dolgu enjeksiyonu teknikleri gibi. Cerrahi teknikler kalıcı çözüm sunarken iyileşme süreçleri biraz daha uzundur.

Haberin Devamı

Karın germe estetiği

Karın germe ameliyatı liposuction işlemiyle birlikte uygulanabilir. Genel anestezi altında yapılır, ortalama 2 saat sürer. Genel olarak bir veya iki gün hastanede kalınması gerekebilir. Ameliyat bikini bölgesinin içinde kalacak şekilde bir çizgi içerir. Ameliyattan sonra birkaç gün hafif bir ağrı olabilir. Ameliyattan hemen sonra korse giydirilir ve ortalama 3-4 hafta kadar kullanılması önerilir. Birkaç ay içinde dümdüz bir karına sahip olunabilir.

Op. Dr. İlsun Aka

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahisi

www.ilsunaka.com.tr

www.instagram.com/drilsunaka