Göz Çevresi Estetiği: Oküloplasti

Yaşlanmanın ilk işaretleri göz çevresinde görünür. Bunun nedeni ise sıvı tutulumu ya da fazladan yağın daha belirgin görülmesidir. Üst kapakta cilt altı dokuların yerçekimi etkisiyle gevşemesi, göz kapaklarını destekleyen kaslar ve göz çevrenizdeki dokuların zayıflamasıve üst göz kapağına baskısı, alt göz kapağında torbalanma, sarkık /gevşek cilt ve odemli/ şişkin bir kapak ile kendisini gösterir.

Aşağıdaki durumlar göz torbalarının oluşumunda etkilidir:

1. Yaşlanma nedeniyle cildin elastikiyetinin kaybı
2. Demir eksikliği
3. Yorgunluk ve uykusuzluk
4. Sinüs enfeksiyonu veya alerjik rinit
5. Gıda ve toz alerjisi
6. Sigara
7. Tiroid veya böbrek sorunu
8. Hormonal dengesizlikler
9. Kafein bağımlılığı
10. Menstruasyon
11. Gebelik
12. Aşırı kilo alıp vermek

Haberin Devamı

Ameliyatsız çözüm yolları

Amaç cilt dokusunda da sıkılaşma, gençleşme ve toparlanma sağlamaktır. Radyofrekans, fokuslu ultrason, ışık dolgusu, ışıltı liftingi gibi işlemlerle de gerektiğinde kombine edilebilir.

Göz kapağı ameliyatı (Blefaroplasti)

Kişilerin şikâyetlerine göre sadece üst göz kapağı, sadece alt göz kapağı ya da her ikisinin birden onarımı yapılabilmektedir. Göz kapağı ameliyatları genellikle sadece alt/üst yapılırsa 20-30 dk ve hem alt hem üst yapılırsa 45 dakika sürmektedir ve hasta hastanede kalmadan aynı gün evine geri dönebilmektedir. Göz kapağı ameliyatlarında fazla deri alınarak sarkıklıklar giderilir, cilt altı kas dokular sıkılaştırılır ve varsa gözaltındaki torbalar alınır.

Ameliyattan sonra göz kapaklarında iz kalır. Ancak bu iz çok iyi gizlendiği ve gülme çizgilerine gizletildiği için dışarıdan fark edilmez.

Önemli ipuçları

1. Göz torbalarının yani yağ torbalarının alınması çok sık yapılır ama nadiren gereklidir. İlk altı ay çok memnun kalan hastalar daha sonra gözlerinde çökme başladığı zaman yaşlı görünüm vermesinden dolayı mutsuz olur.
2. Alt göz kapağı derisinin fazla alınması göz kapağının aşağı çekilmesine neden olabilir ve bu ciddi bir komplikasyondur.
3. Göz torbalarının sebebi torbaları dolduran yağların fazla olması değil, önlerindeki bariyerin zayıflamasıdır. Tedavisi de bu bariyerin düzeltilmesi olmalıdır.

Ameliyattan sonra nelerle karşılaşılır?

Bu küçük sayılacak bir ameliyat olmasına rağmen göz kapakları çok kolay şişer. Bu yüzden bir hafta kadar yüzde şişlik ve morluk olacağını bilmek gerekir. Bu ağrılı bir ameliyat değil. Hastaların hastanede yatmasına gerek yoktur. Hastaların gözleri ameliyattan sonra kapatılmayıp sadece göz kapaklarında ince bantlar ile yara yerleri kapatılmaktadır.

www.tufanevciman.com.tr

Haberin Devamı