Yemek Parmesan Peyniri Nedir, Nasıl Yapılır? İçindekiler Nelerdir?

Parmesan Peyniri Nedir, Nasıl Yapılır? İçindekiler Nelerdir?

06.08.2021 - 15:16 | Son Güncellenme:

Parmesan peyniri, yaklaşık olarak 700 yıllık bir geçmişe sahiptir. İsmini ise, İtalya’daki üretim bölgelerinden Parma, Modena, Reggio Emilia, Bologna ve Mantova’dan alan çok ünlü bir İtalyan peyniridir. Parmesan peyniri, granüllü bir yapıya sahip keskin, karmaşık, cevizimsi bir tada sahip olan doğal sert bir peynirdir. Parmesan peyniri nedir, nasıl yapılır tüm detayları ile derledik.

Parmesan Peyniri Nedir, Nasıl Yapılır İçindekiler Nelerdir

 Parmesan peynirinin yapımında kullanılan teknik, yüzlerce yıldan beri çok az değişmiştir. Gerçek parmesan peyniri, Parmigiano Reggiano ismi ile bilinir.

Haberin Devamı

 Parmesan Peyniri Nedir?

 Parmesan peyniri, İtalyanın en lezzetili peynirleri arasında yer alır. İsmini İtalyadaki üretim yerlerinden alır. Yapay tatlandırıcı ya da katkı maddesi içermez. Parmigiano Reggiano parmesan peynirinin içine eklenebilecek tek bileşen tuzdur.

 Parmesan Peyniri Nasıl Yapılır?

 Parmesan peyniri, doğal çim ve saman ile beslenen inek sütü ile üretilir. Parmesan peyniri, yapımı çok zahmetli ve olgunlaşma süresi uzun yıllar süren bir peynir çeşididir. Yaklaşık 2 yıl süre boyunca olgunlaştırılan bu peynirin, lezzetli aroması, inek sütünden ve olgunlaşma süresinin uzunluğundan kaynaklanır. Peynirin üretiminde kullanılacak olan sütler soğutma tepsilerine dökülür ve bu şekilde soğumaya bırakılır. 

Haberin Devamı

 Parmesan Peyniri İçindekiler Nelerdir?

 Parmesan peynirinin içinde inek sütü yer alır. 1 kilo parmesan peynirinin üretilmesi için 16 kilo taze inek sütü gerekir. Kendi suyu ile mayalanan parmesan peynirinin üretiminde inek sütü kullanılır ve yaklaşık olarak %5 oranında sütün yağlı olması önemlidir.

Yazarlar