Püf Noktası Patates yeşeriyor, filizleniyorsa içine koyun! Aylarca tarladan gelmiş gibi duruyor

Patates yeşeriyor, filizleniyorsa içine koyun! Aylarca tarladan gelmiş gibi duruyor

31.01.2024 - 11:46 | Son Güncellenme:

Çuval çuval patates aldınız ancak yeşerir ve filizlenir diye düşünüyorsanız merak etmenize gerek yok. Patates çuvalına eklediğinizde kışın aylarca patates yeşermeden ve filizlenmeden muhafaza edebilirsiniz.

Patates yeşeriyor, filizleniyorsa içine koyun Aylarca tarladan gelmiş gibi duruyor

Yaz kış demeden severek tükettiğimiz patatesin filizlenmesi pek çok ev hanımının canını sıkan durumlardan birisi. Kızartması, yemeği haşlaması, salatası olarak tükettiğimiz patatesler fazla beklemeye gelmeden filizlenebiliyor. Yaz ayından aldığınız çuval çuval patatesleri kışın nasıl muhafaza edebilirim diye düşünenlerdenseniz merak etmeyin. Bu yöntemle aylarca topraktan çıkmış gibi duruyor.

Haberin Devamı

PATATESLERİN YANINA ELMA EKLEYİN

Patateslerin filizlenmesini engellemek için patatesin yanına elma eklediğinizde, etilen gazı salgılayan elma, çevresindeki diğer meyve ve sebzelerin olgunlaşmasını hızlandırırken, aynı zamanda patatesin filizlenmesini önler. Bu pratik yöntemle patatesleriniz daha uzun süre taze kalacaktır.

Patateslerinizi taze tutmanın etkili bir yolu, karton kutular kullanarak depolamaktır. Özellikle büyük bir patates stoğunuz varsa, bu yöntem idealdir. Patatesleri karton kutuların içine yerleştirerek düzenleyebilir ve aralarına kağıt ekleyerek hava dolaşımını sağlayabilirsiniz.

Karton kutular, patatesleri karanlık ve serin bir ortamda tutarak filizlenmeyi önler.

Patates yeşeriyor, filizleniyorsa içine koyun Aylarca tarladan gelmiş gibi duruyor

PATATES FİLİZLENMESİNİ ENGELLEYEN DİĞER YÖNTEMLER

Haberin Devamı

Patates filizlenmesini engellemenin birkaç etkili yöntemi vardır. İşte bu amaçla kullanabileceğiniz bazı pratik yöntemler:

Karanlık Ortamda Saklama:

Patatesleri karanlık bir ortamda muhafaza etmek, filizlenmeyi önlemenin temel bir yoludur. Işıktan uzak bir depo veya kilerde saklamak, patateslerin daha uzun süre taze kalmasına yardımcı olabilir.

Serin Ortam:

Patateslerinizi serin bir yerde tutmak da filizlenmeyi geciktirebilir. Ancak, buzdolabında saklamak önerilmez, çünkü buzdolabındaki düşük sıcaklık, patateslerin nişasta içeriğini şekerlere dönüştürebilir.

Hava Alışverişi Sağlama:

Patateslerin hava alması, filizlenmeyi azaltabilir. Kapalı plastik torbalardan kaçının ve patatesleri bir sepet, torba veya delikli bir kutu içinde saklayarak hava dolaşımını sağlayın.

Düzenli Kontrol ve Tüketim:

Patates stoğunuzu düzenli olarak kontrol edin ve filizlenenleri hemen tüketin. Bu, filizlenen patateslerin diğerlerine zarar vermesini engeller.

 

Yazarlar