Evcil Hayvan Sansar Ne Yer, Nasıl Beslenir? Sansarların En Sevdiği Besinler Nelerdir?

Sansar Ne Yer, Nasıl Beslenir? Sansarların En Sevdiği Besinler Nelerdir?

13.10.2021 - 02:06 | Son Güncellenme:

Doğada yer alan canlılar arasında bir yaşam döngüsü bulunmaktadır. Bu canlılardan biri olan hayvanlar da birbirleriyle kimi zaman fiziksel kimi zamanda biyolojik olarak benzerlik göstermektedirler. Sansarda kediye benzer hali ile bu bağlamda ele alınması gereken bir hayvan çeşidi olmaktadır. Peki, sansar ne yer, nasıl beslenir? Sansarların en sevdiği besinler nelerdir? İşte, sansar hakkında detaylı bilgi edinmek isteyenler için gerekli olan hususlar.

Sansar Ne Yer, Nasıl Beslenir Sansarların En Sevdiği Besinler Nelerdir

Sansar, sansargiller ailesine mensup olan hepçil beslenen hayvan türlerinden biri olarak belirtilmektedir. Doğada pek çok çeşidi bulunan sansarların uzun ve tüylü bir kuyrukları bulunmaktadır.

Sansar Ne Yer, Nasıl Beslenir?

Sansar adı verilen hayvanlar parlak koyu kahverenginde olan ve geceleri av aramaya çıkan bir tür olmaktadır. Bu hayvanlar kendilerini tehlike altında hissettikleri zaman çevreye zarar vermektedirler. Gündüzleri uyuyarak vakit geçiren bu hayvanlar çiftleri ile birlikte ava çıkmaktadırlar. Sansarlar kemirgenler başta olmak üzere sürüngenler, tavuklar, kuşlar, meyve ve yumurta ile beslenmekten hoşlanmaktadırlar.

Sansarın En Sevdiği Besinler Nelerdir?

Sansarlar omurgalı hayvan sınıfına ait olan memeli bir hayvan türü olarak bilinmektedir. Boyları ve bacakları kısa olan bu canlılar etrafa yaydıkları kokuları sayesinde yollarını bulabilmektedirler. Sansarların en sevdiği besinler küçük memeli canlılar, kuşlar ve her türlü yumurta olmaktadır. Yırtıcı bir canlı olan sansarların kürkleri kuyruklarının bol tüylü olması bakımından değerli olmaktadır. Bu nedenle sansarlar avcılar tarafından sıklıkla avlanan hayvanlar arasında yer almaktadır.

Yazarlar