Sağlıklı Beslenme Su Ve Mineraller Hangi Besinlerde Bulunur? İsimleri Nelerdir?

Su Ve Mineraller Hangi Besinlerde Bulunur? İsimleri Nelerdir?

03.11.2021 - 15:30 | Son Güncellenme:

Günlük hayatta insan sağlığını korumak ve güçlendirmek insan bedeninin çeşitli mineral ve vitaminlere ihtiyacı bulunmaktadır. İnsan vücuduna almış olduğu besinlerden vitamin ve mineral ihtiyacını sağlamaktadır. İnsan için hayati bir önemi olan su ihtiyacı ise bazı besinlerden az miktarda olsa sağlanabilmektedir. Su ve mineraller hangi besinlerde bulunur ve isimleri nelerdir hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.

Su Ve Mineraller Hangi Besinlerde Bulunur İsimleri Nelerdir

İnsan bedeni için su ve minareler sağlıklı ve güçlü bir metabolizmanın varlığını oluşturan etmenler arasında bulunmaktadır.

Haberin Devamı

 Su Ve Mineraller Hangi Besinlerde Bulunur? 

 İnsan vücudu için gerekli besinler içerisine su ve mineral bakımından zengin ve kaynak olarak bazı besinler bulunmaktadır. Mineral bakımından zengin olan bu besinleri şöyle sıralamak mümkündür. 

 Et, yumurta, kabuklu deniz mahsulleri, peynir, patates, sebzeler, bakliyat, süt, peynir, balık, pazı, lahana, brokoli, yeşil sebzeler, yoğurt, yeşillikler gibi besinler içerisinde mineral ve vitaminler bulunmaktadır. 

 Günlük hayatta içilen su miktarının içerisinde bazı mineraller alınmakta özellikle maden suyu tüketiminde de mineraller vücuda alınabilmektedir. İnsan vücudunda organların ve sistemlerin düzgün çalışabilmesi için vitamin ve mineral bakımından zengin beslenmek oldukça önemli olmaktadır.

Haberin Devamı

 Yaşam süresinde daha aktif bir şekilde hareket etmek ve beyin aktivitelerinden vücut gelişimine kadar minerallerin etkisi bulunmaktadır. 

 Su Ve Minerallerin Bulunduğu Besinler 

İnsan vücudu için gerekli mineraller ve vitaminlerin isimleri ve bu mineralleri içeren besinlerin isimleri şunlardır;

 Demir; et ve yumurta 

 Sodyum; patates, muz ve bakliyatlarda bulunur

 Çinko; kabuklu deniz ürünleri ve peynir

 Fosfor; süt, peynir ve balık 

 Magnezyum; yeşil sebzeler, taneli meyveler ve süt ürünleri 

 Potasyum; yeşil sebzeler, brokoli, pazı, lahana

 Flor; siyah çay, maden suyu

 Kalsiyum; süt, peynir, yoğurt 

 Selenyum; Tahıllar, ciğer, kabuklu yemişler 

 İnsan vücudu için gerekli vitamin ve mineraller tüketilen birçok besinde bulunmaktadır.

 Besinlerin içerisinde mineraller yer almaktadır. Sağlıklı bir vücut için gerekli mineralleri besin olarak almak yaşam kalitesini arttıran ve vücudun bağışıklığını güçlendiren bir durumdur. Su ve mineraller günlük beslenme içerisinde yer almasına rağmen zaman zaman bazı hastalıklar ile insan vücudunda emilimi tam gerçekleşmediği durumlarda vücutta eksikliğine rastlanmaktadır. 

Yazarlar