Sağlık Tavuk Karası Nedir, Neden Olur? Tavuk Karasının Tedavisi Var Mıdır?

Tavuk Karası Nedir, Neden Olur? Tavuk Karasının Tedavisi Var Mıdır?

08.07.2022 - 16:28 | Son Güncellenme:

Tavuk karası görme organı olan gözde sıklıkla görülen rahatsızlıklar arasındadır. Özellikle görme kaybı yaşanması açısından oldukça önemli hastalıklar arasında yer almaktadır. Bu bakımdan Tavuk karası nedir, neden olur? Tavuk karasının tedavisi var mıdır? öğrenebilir ve buna göre teşhis konusunda yardım alabilirsiniz. Sizin için Tavuk karası nedir, neden olur? Tavuk karasının tedavisi var mıdır detaylarıyla derledik.

Tavuk Karası Nedir, Neden Olur Tavuk Karasının Tedavisi Var Mıdır

 Tavuk karası tıp dünyasında genetik olarak tanımlanan kalıtsal rahatsızlık olarak ifade edilmektedir. Bu sebeple tedavi konusunda farklı bir çok tedavi uygulanmaktadır.

Haberin Devamı

 Tavuk Karası Nedir?

 Tavuk karası bir göz rahatsızlığıdır. özellikle geceleri oldukça rahatsızlık vericidir. Görme konusunda ciddi sıkıntılar vermektedir.

 Tavuk Karası Neden Olur?

 Tavuk karası sonradan oluşan bir rahatsızlık değildir. Görme sorunu yaşan bir kimsenin tavuk karası teşhisi konması o kişinin genlerinde hücresel anlamda bozukluktan ileri gelmektedir. Dolayısıyla genetik bir hastalık olarak tıp literatürüne geçmiştir. Herhangi bir dış etken tavuk karası rahatsızlığını tetiklememektedir. Genetik bozukluk gözdeki retinaya ulaşır ve retinada hasara sebep olmaktadır.

 Bu hastalığın genetik özellik taşıması ailedeki diğer kan bağı olan kişilerinde aynı hastalık riski ile karşı karşıya olması yüksek bir olasılıktır.

Haberin Devamı

  Tavuk Karasının Tedavisi Var Mıdır?

 Tavuk karası genetik bir rahatsızlık olması sebebiyle net bir tedavisi bulunmamaktadır. Bu bağlamda ilaç tedavisi sadece kişiyi rahatlatmakta ve hastalığın ilerlemesini yavaşlatmaktadır. Tavuk karası rahatsızlığı halk dilinde gece körlüğü olarak tanımlanmaktadır. Genellikle A vitamini eksikliği ile ortaya çıkan bu rahatsızlık için süt ve süt ürünleri, balık ve A vitamini bakımından zengin içerikleri barındıran besin ve gıda takviyeleri tedavinin öncelikleri arasında yer almaktadır.

 Tüm rahatsızlıklarda olduğu gibi tavuk karası hastalığın tedavisinde erken teşhis önemlilik arz eder. Hücrelerin ölmesi geciktirilebilir özelliklerde ilaç tedavisi yapılmaktadır.

Yazarlar