Evcil Hayvan Trança Balığı Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Trança Balığı Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

23.09.2021 - 15:15 | Son Güncellenme:

Bazı deniz canlıları birden fazla isme sahip oldukları için farklı yörelerde farklı isimlerle bilinmektedirler. Bu canlılar genellikle yaygın bir yaşam alanına sahip ve eti lezzetli olan balık çeşitleri olarak ifade edilmektedir. Trança balığı da bu özelliklere sahip bir balık türü olmaktadır. Pek çok farklı ismi bulunan trança balığının etinin lezzeti de oldukça iyi olmaktadır. Peki, trança balığı nedir? Nerelerde yaşar ve kısaca özellikleri nelerdir? İşte, trança balığı hakkında bilinmesi gereken detaylar.

Trança Balığı Nedir Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir

Trança balığı; Altınkaş, antenli mercan ve çavuş gibi isimleri olan bir balık çeşidi olmaktadır. Bu balık türü Ege bölgesinin meşhur balıklarından biri olarak gösterilmektedir.

Haberin Devamı

Trança Balığı Nedir?

Trança balığı mercan ailesine ait olan bir balık çeşidi olmaktadır. Bu balıklar sıcak ve ılık sularda yaşamaktan hoşlanmaktadırlar. Trança balıkları sığ sularda yosun ve taşlık alanlarda tek başına yaşayan bir canlı olarak bilinmektedir. Bu balıkların çene yapıları ve dişleri oldukça güçlü olmaktadır.

Nerelerde Yaşar ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Trança balıkları okyanus göçer bir balık olmakla birlikte yaşadığı tüm sulardan göçmektedir. Bu balıklar ekonomik değeri oldukça yüksek olan balıklardan biri olmaktadır. Trança balıkları keskin dişlere sahip olduğu için kabuklu canlılar, kafadan bacaklılar ve diğer balıklarla beslenen etçil bir balık çeşidi olmaktadır. Bu balıkların erkekleri kafalarında bulunan çıkıntıdan dolayı dişilerinden kolaylıkla ayırt edilmektedir. Trança balıklarının yüzgeçleri çok gelişmiş olduğundan bu balıklar yüzücü olarak da ifade edilmektedir.

Yazarlar