Çocuğunuzun ay burcu size ne anlatmak istiyor?

Merhaba güzel İNSAN

Bu başlığı okuduktan sonra yazımın sadece çocuğunun değil senin de ay burcun olduğunu belirtmek isterim. Tüm amacım ve naçizane tavsiyelerim daha evlatlarımız çok küçükken aslında yapabileceğimiz püf noktalar olduğunu gösterebilmek.

Keyifli okumalar dilerim.

Çocuğunuzun ay burcu KOÇ ise;

O koşmayı, atlamayı, zıplamayı çoğunlukla bağrışmayı sevecektir.
Rekabet duygusunu önemser. Onunla oyunlar oynamalı ve arada kazanması için yardımcı olmalısınız. Güdüsel olarak öfkeye ve aşırı harekete eğilimini spora başlatarak yönlendirmelisiniz.
Odağın hep kendisinde olmasını isteyecektir.

Haberin Devamı


İki ilgi gördükten sonra hızlıca yine kendine yönelebilir. İstediği şey olmayınca öfkeyle tepki gösterecektir. Her zaman onun istediğinin olmayacağını ebeveynler çocukluk döneminde muhakkak öğretmelidir. Aksi halde çok buyurgan ve istediği olmayınca saldırgan bir bireye dönüşebilir.

Çocuğunuzun ay burcu BOĞA ise

O her zaman 5 duyu güvencesini seçecektir. Ebeveynlerin güzel sözleri, ilgisi, beslemesi, sarılması çok önemlidir. Tensel iletişime çok önem verir. Önüne 'senin için yaptım' denerek konulan bir yemek onu çok mutlu edecektir. Boğalar biraz ağırkanlı olduğu için hoşuna giden şeylerle çocuğu yönlendirmek harekete geçirmek önemlidir.

Bağlandığı şeylerden vazgeçmeyi sevmez, sabit fikirli ve gelenekçidir. Aynı şeyleri devamlı tekrarladığını görebilirsiniz çünkü onunla mutlu oluyor ve güven duyuyordur. Ebeveynlerinin de bir boğa gibi sabırlı olması ve güven vermesi çok önemlidir.

Çocuğunuzun ay burcu İKİZLER ise

O çok meraklıdır ve her konuda her şeyi öğrenmek isteyip sizi sorulara boğacaktır. Ebeveynlerin ilgiyle ve çocuğun bir birey olduğunu hatırlayıp geçiştirmeden cevaplaması onun 'seviliyorum' duygusunu da tatmin edecektir. Kafası çok dağınık olduğu için o sorudan diğerine ya da bir oyuncağı bırakıp diğerini keşfetmeye başlayacaktır. Odaklanmasını sağlamak ve yönlendirmek bu aşamada önemlidir. Kitaplardan bilgi edinmeyi de sevecektir. Bu çocuk için iletişim çok önemlidir, okulda kolaylıkla çevre edinecektir bazen entellektüel aklıyla her şeyi bildiğini iddia edecektir. Ona sarıldığınızda sevgiyi dile de getirmelisiniz. Kararsızlıklarını aşmada türlü oyunlar ve çalışmalarla önceden önlem alabilirsiniz. Konuştuğu kadar dinlemeyi de öğrenmelidir.


Çocuğunuzun ay burcu YENGEÇ ise

O, anne babanın hep ilgi sevgisiyle güvenilir sıcacık bir yuvada kendisini çok iyi hissedecektir. Bir duygu mıknatısıdır. Ailede olanları hisseder bu yüzden ebeveynlerin çok özenli olması gerekir. Onun için yuva aynı zamanda korunaklı bir kabuktur. Aileyle ters düşerse bu korunak kalkacak bu kez kendi kabuğuna inatlaşarak surat asarak çekilecektir. Yengeci ay yönettiği için duyguları çok medcezirlidir ve daha çocukken ebeveynlerin gözlemleyerek hangi duygu dalgalanmalarını ne zaman ne şekilde yaşadığını anlamaları ve konuşarak sınır belirlemeleri iyi olacaktır. Aksi halde aşırı uçlarda dengesiz tepkiler ortaya koyabilir. Kendi kendine, kendine ait alanında oyun oynamayı seven çocuklardır ama ilgiyi de çok severler.

Haberin Devamı

Çocuğunuzun ay burcu ASLAN ise

O, bu dünyaya güneşin ışığı altında sahne almak için gelmiştir. Ebeveynlerinin dikkatini çektiğinde bir de alkış alırsa pohpohlanırsa çok mutlu bir çocuk olacaktır. Doğal olarak okul hayatında hep ön planda olma eğilimi, o sahneye çıkma eğilimi vardır. Yaratıcılık eğilimi de fazladır. Yarattığı harika bir hayal dünyasında oyuncaklarıyla saatlerce vakit geçirebilir. Arada da alkış alıyor mu diye ebeveynlerini yoklayacaktır. Sırf odak noktası olmak için sizi kızdırmayı bile göze alır böylece ilgi görecektir. Onun bir birey olduğunu hatırlamalı ve kaç yaşında olursa olsun egosunu, gururunu incitmemelisiniz. İleride aşırı gururu zarar verebilir. Ama tabi duvara çarptığında kızdığınız duvar olursa bu çocuk çok kibirli büyüyebilir. Ve kendinde hep hak görebilir. Her şeyde 'ben kendim yaparım' diyecektir. Bu yüzden inatlaşmadan onu yola getirmenin bir yolunu bulmalısınız.

Yardım alabileceğini de 'ben buradayım' diyerek hatırlatmalısınız.

Çocuğunuzun ay burcu BAŞAK ise

Öncelikle sizi ve evin düzenini çok iyi gözlemlediğinden haberdar olmalısınız. Her şey yolundaysa derli topluysa o güveni hisseder. Kendine ait bir titizliği olacaktır. Oyuncaklarını sıraladığını ya da elinde bir süpürgeyle gezindiğini görebilirsiniz. İçinde bir yerlerde hep hizmet duygusu taşır. Ve yardım edebildiğinde bir görev tamamladığı için kendini mutlu hisseder. Başardım hissiyatı.. takdir görmesi çok önemlidir. Ancak detaylara fazla takılması onu ağırlaştırabilir. Ya da devamlı sorumluluk duygusu erken yaş için sakınca doğurabilir. Bir çocuk olarak eğlenceli oyunlara yönlendirilmesi gerekir. Endişe duyduğu zaman, mükemmel yapamadığını düşündüğü zaman, ebeveynler açıkça konuşmalıdır çünkü o ayakları yere basan bir karakterdir ve ciddi bir bireydir. Kimsenin mükemmel olmak zorunda olmadığını küçük yaşlarda öğrenmelidir. Aksi halde hem kendine hem dışarıya acımasız eleştiriler yapabilen bir bireye dönüşebilir.

Haberin Devamı

Çocuğunuzun ay burcu TERAZİ ise

O, daima ebeveynleri tarafından onaylanma ve sevilme ihtiyacı hissedecektir. Bireyliği olduğu kadar fikirleri de kabul edildiğinde daha mutlu ve huzurlu olacaktır çünkü o zaman sevildiğine inanacaktır. Bir Terazi güzel olanı sever, sanat ruhu gelişmiştir. Her yaptığında ahenge dikkat edecektir. Bu çocuk tokasının elbisesinin renginden, oyuncaklarının yan yana uyumlu duruşuna kadar önemseyecektir. Karışıklığı değil ahengi sever. Kavgasız bir ortam onun için önemlidir o yüzden genelde sakin uslu mizaçlıdır. Kimseyle kötü olmayı sevmez çünkü huzuru gider. Bir şeyi yaptırtmak isterse sevimli bir surat takınabilir. Terazi arabulucudur. Arkadaşlarını barıştırmada rol alacaktır. Haksızlıklara çok sinirlenecektir. Ebeveynlerin eğer varsa kardeş ilişkilerinde adalet yönetiminde dikkatli olması gerekir. Huzursuz ortamları sevmediği için anne baba arasında kaldığı zamanlar da olacaktır ve kararsızlıktan, kimseyi kırmayayım diye düşünmekten kendi incinecektir. Ebeveynler, bu çocuğun politik davranmasının önüne geçebilir. Çünkü kimseyle kötü olmayayım derken kimseye hayır diyemeyebilir ve ileride ikiyüzlü hareket ediyormuş gibi görünen bir bireye dönüşebilir.

Çocuğunuzun ay burcu AKREP ise

O neredeyse ev içinde olan her şeyi çok derinden hissedecektir. Sezgileri kuvvetlidir. Duyguları gerçekten çok yoğundur bu yüzden ilginin her an üzerinde olmasını isteyecektir. Bu çocuk kendisi gibi anne babasının da ona tutkuyla bağlanmasını isteyecektir çünkü başka bir seçenek yoktur. Ebeveynlerin diğer kardeşe ya da çocuğun arkadaşlarına gösterebileceği sevgiyi kıskanma potansiyeli vardır. İletişim kurmayı o kadar da sevmez çoğu zaman suskundur, kendine saklar. Yaşadığı üzüntüyü ebeveynlerin gözlemlemesi ve açıkça konuşması gerekir.

Aksi halde ileride istediği her şey için manipüle edebilen ve olmazsa öç alma potansiyeli olabilen, kısasa kısas yapabilen bir birey ortaya çıkabilir. Aile tamamen ona tutkuyla bağlı olduğunda kendini güçlü ve güvende hissedecektir çünkü o tutkunun ve takıntının burcudur. Kriz sever. Ama bu bağımlılığın da dengesinin çocuk yaşta öğretilmesi gerekir. Bağımlılık değil bağlılığı öğrenmelidir.

Çocuğunuzun ay burcu YAY ise

O çok neşeli, çok yönlü, oynamayı ve sokağı seven bir çocuktur. Duyguları hep iyimser olduğu için dünyaya pembe gözlükle bakar. Arkadaş bulmakta büyüklerle iyi ilişkiler kurmakta hiç zorlanmaz ve ebeveynler ne derse genelde söz dinleyip uyum sağlayacaktır. Fazla iyimserliği sayesinde büyük hayal kırıklığına düşmeyecektir ancak o oyundan zevk almadıysa hemen bırakıp başka alana geçmesi muhtemeldir. Zoru sevmez. Rahat, tembelliğe meyilli bir çocuk olacaktır. Böyle durumlarda ebeveynlerin yaptıklarını gözlemleyip sorumluluk konusunda bunu tatlı dille anlatması gerekir. Ayrıca onun toz pembe dünyasını yıkmadan hiç tanımadığı kişilerle hızlıca samimi olmaması gerektiğini de öğrenmelidir. Bir şeyi yapamadığında bahaneleri ya da başardığında o konuyu abartma eğilimi yüksektir. Kendi inandığı şeyi diretebilir. Ebeveynler bu çocuğa istemediği şeylerde hayır diyebilip yüzleşmesi gerektiğini öğretmelidir. İleriki yaşlarda eğer ki fanatik bakış açısı artmışsa hiçbir şeyi ona anlatamazsınız. Anlamıyorum der geçer.

Çocuğunuzun ay burcu OĞLAK ise

O ciddi ve mesafeli bir çocuktur. Ev içinde ve ebeveyn ilişkilerinde düzen ister. Her şey tıkır tıkır işlemelidir böylece kendini güvende hisseder. Çocuklar top oynarken uzaktan izleyen bir çocuk olabilir çünkü güven duyması o kadar kolay değildir. Ya da oyunu o yönetmelidir. Ebeveynlerden duyduğu her şeyi çok ciddiye alacaktır çünkü o, çocukluğunda sorumluluk alabilecek güçte biridir. Ebeveynlerin sevgiyi gösteriş şekilleri ve ağızlarından çıkan kelimeler onun duygularını şekillendirir. Eğer koşullu bir sevgi hissederse tüm güvenini kaybedebilir ve "sevilmiyor muyum" sorgusuyla kendisine büyük sorumluluklar yükleyecek incinecektir. Bu çocuk doğuştan görev bilinciyle gelmiştir. Ebeveynlerin bunu fark edip aksini yapmaları yani ona çocukluğunu oyuncaklarla parklarla yaşatmaları gerekir. O zaten kendiliğinden birey olunca görevlerini başarıyla yerine getirecektir.    

Çocuğunuzun ay burcu KOVA ise

O kendine münhasır bir çocuktur. Eşsizdir ve etrafı kalabalıkken bile birey kalması çok önemlidir. Ebeveynler bu çocuğun özgürlüğü sevdiğini ve fazla direktiflere kesinlikle isyan edeceğini bilmelidir. Birkaç oyun seçeneği ile yöntemler geliştirilirse her iki tarafın da istediği olacaktır. O kadar da çok sevgi pıtırcığı olmayan bu Kova, kollarınıza alıp sarılsanız bile bir süre sonra kendine özgü oyun alanına geri dönecektir. Kızdığında her isyan, aslında "ben bireyim ben farklıyım, beni istediğin kalıba sokamazsın" yakarışıdır. Kesinlikle kendine özeli olsun ister. Ebeveynlerini şaşırtacak her zaman farklı fikirleri çıkacaktır. Çok arkadaşı olacaktır ve her zaman mesafeyi de koruyacaktır. Ebeveynlerin bu farklılığı anlaması çok zor olmayacaktır. Burada tek dikkat etmeleri gereken husus, aslında bir kovanın da bildiği üzere insanlığın eşit olduğudur. İleride ego yapmasına mani olacak şekilde eğitilmesi gerekecektir. 

Çocuğunuzun ay burcu BALIK ise

O muhakkak çok huzurlu bir aile ortamı isteyecektir. Şefkat görmesi, yumuşak davranılması önemlidir mümkünse kavgasız bir ortamda güven bulacaktır çünkü balığın kurban rolü etkisi yüzünden kendini suçlama eğilimi vardır. O bir sanatçıdır. Gördüğü hissettiği her şeyi kaydeder ve bilinçaltı çok güçlü çalışır. Bu çocuk size bir şey anlattığında pür dikkat dinlemelisiniz ve bu anlatımın kaynağını bulmalısınız. Çizdiği resimlerde şarkılarda mesajlar gizlidir. Sanata eğilimini fark ederseniz teşvik etmeniz çok iyi olur. Çok duygusal, her an ağlamaya meyilli bir yapıdadır. Hassastır ve üzüldüğünde odasına çekilebilir çünkü orada güvendedir. Balık değişken burç olduğundan duygularında dalgalanmalara çok rastlayabilirsiniz. Bir anda size kızıp sevmediğini söyleyip 5 dakika sonra sımsıkı sarılabilir. Balığın hayal dünyası çok geniştir. Bu yüzden incindiğinde ya da yaş ilerleyip hoşuna gitmeyen şeyler olduğunda yüzleşmemeyi tercih edip kendi dünyasına kaçabilir. Daha küçükken ebeveynler "yine gitti odasına" demek yerine yüz yüze konuşarak sorumluluk almasını, kaçarak çözülemeyeceğini öğretebilir.

 

Bu yazım herkese ışık OLsun.

Daima AŞK, IŞIK ve FARKINDALIK ile

Duygu GİRAY

 

Diğer yazılarım için;

Websitem: www.duygugiray.com.tr

Instagram: duyguylaastroloji